UPS

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
08.04.2013 21:47
1
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

UPS

Spodziewam się przesyłki z UK z laptopem. Z tego co wynika z trackingu, to paczka u mnie pod domem ma się pojawić jutro, ale jadąc prosto z Warszawy. Nie miałem jeszcze takiej sytuacji, by kurier prosto z wawy przyjeżdżał do świętokrzyskiego. Wiem, że w jednym dniu DHL, DPD zawieźli paczkę z Warszawy do Kielc (stolica mojego województwa) a dopiero na drugi dzień kurier z Kielc przywiózł paczkę. Czy z UPS jest tak samo? Pytam się, bo obawiam się, że nikogo nie będzie w domu by tą przesyłkę odebrać. Rodzice wrócą do domu wieczorem, więc jeśli byłby u mnie kurier, to pewnie zostawi awizo i pojedzie do Kielc, a do tego miasta mam ponad 70 km. Czy to jest pewne (jeżeli nie będzie żadnych przeszkód), że jutro UPS z Warszawy przyjedzie do mnie? Z góry dzięki za odp.

przesyłka: http://wwwapps.ups.com/WebTracking/processInputRequest?sort_by=status&tracknums_displayed=1&TypeOfInquiryNumber=T&loc=pl_us&InquiryNumber1=1ZA8280E6899367225&track.x=0&track.y=0

08.04.2013 22:06
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

Prościej i logiczniej nie dało się tego napisać?
Zasada jest taka, że przesyłki po kraju rozwożone są nocą, nad ranem odbierane przez kurierów i dostarczane klientom, więc tak, paczka powinna jutro do Ciebie trafić.
Jakie awizo? To nie Poczta Polska, kurier podejmie próbę dostarczenia następnego dnia. Może zostawić kartkę ze swoim numerem i prośbą o kontakt, ale raczej nikt Cię nie będzie targał 70 km po odbiór paczki.
Rada na przyszłość, podawaj numer komórki (nadawcy), tak by kurier mógł zadzwonić i dogadać się co do godziny dostarczenia.

08.04.2013 22:10
3
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

zapewne nr. komórki został podany przez sprzedawcę, bo miałem wpisany w profilu na allegro. Zresztą, zawsze kurier dzwoni do mnie, kiedy jestem w szkole i pyta się, czy nie mogę odebrać paczki w innym miejscu niż moja miejscowość, bo tylko ja tam zamawiam ;) Dzięki @koobon za odpowiedź.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl