Problem przedstawia się następująco: zaczyna mnie wkurzać to, że na każdej półce, w każdej szafce i wszędzie indziej gdzie to tylko możliwe leży albo wisi coś z biżuterii żony :D Czas wziąć się za wyznaczenie jakiegoś sensownego miejsca na to wszystko.
Wszelkie pudełka i organizery dostępne na rynku odpadają - w pudełku trzeba szukać, grzebać itd. Poza tym kolczyki wiszące mają widać, bo jak leżą to ciężko ocenić czy będą pasować. Do tego jeszcze było kilka uwag, ale już nie pamiętam. Oprócz biżuterii do ogarnięcia są także lakiery do paznokci i rzeczy z nimi powiązane (pilniczki, zmywacz i nie wiem co jeszcze).
Mój pomysł padł na zrobienie płaskiego wieszaka, który będę mógł przymocować do drzwi szafy (otwieranej, a nie przesuwanej). Wieszak chciałbym wykonać z plexi lub czegoś podobnego. W tym względzie liczę na Waszą pomysłowość i podsunięcie pomysłów na to co można wykorzystać, żeby wyszło dobrze jakościowo i w miarę niedrogo. Nie musi mieć profesjonalnego wyglądu, bo takie wystawki do sklepów już widziałem po około 200zł, a pierdółek jest tyle, że musiałbym kupić trzy takie... (ile za to byłoby lakierów do paznokci albo srebrnych kolczyków!)
Chodzi mi o coś w stylu tego: http://allegro.pl/stojak-na-lakiery-do-paznokci-120-szt-nascienny-i3722186918.html
tyle, żeby nie było to na same lakiery, ale też na inne gadżety, dlatego opracowałem wstępny model tego co chciałbym wykonać :)
Legenda:
1. Gąbeczka do wciskania kolczyków, które nie wiem jak się nazywają (te co nie wiszą)
2. Pręciki, do wieszania kolczyków wiszących
3. Przezroczyste korytka, do których można włożyć biżuterię (bransoletki, pierścionki i inne) oraz "baranki" od kolczyków powciskanych w gąbkę - będę mógł porobić wygodne przegródki.
4. Haczyki do wieszania zegarków i może pasków do spodni (to będzie moja część wykonanego tworu, będąca jednocześnie ukłonem w stronę ministra Nowaka ;)
Szukałem czegokolwiek z czego można byłoby zrobić takie korytka, jednak nie znalazłem niczego sensownego - najbliżej są... opakowania po roletach do okien :) Ale mogą być trochę za cienkie...
Gąbki do kolczyków nawet nie wiem jak szukać - widać coś podobnego czasem w sklepach jubilerskich lub innych z kolczykami - ta gąbeczka bardzo dobrze zaciska przedmiot, który się w niej umieści i szybko wraca do swojej postaci.
Haczyki i druciki są do ogarnięcia we własnym zakresie.
Ktoś wie jak mogę zdobyć lub zakupić takie korytka i gąbeczkę? Może jakieś sklepy do organizacji warsztatu? Coś jeszcze warto uwzględnić przy takim "projekcie"?
W sumie to nie musi być jakoś bardzo tanio, choć uważam, że 200zł za kawałek plastiku, który nic nie robi, a jest jedynie dodatkowym opakowaniem to nie jest niska cena ;)
Hmm... a może jakieś coś do prezentowania kolekcji kolejek lub modeli samochodów w jakiejś małej skali?
jak ogarniesz temat do konca roku to moge Ci to po taniosci powycinac na laserze CO2 ;)
Hmm... rozumiem, że w grę wchodzą tylko konkretne kształty 2d - bez zaginania, tak?
Postaram się to jakoś ogarnąć w formie projektu lub rysunku technicznego, choć wolałbym wykorzystać coś co jest produkowane na masową skalę, ale do czegoś innego - tak jak właśnie wspomniane plastikowe opakowania na rolety, czy coś podobnego do szufladek warsztatowych.
Ja swojej kupiłem takiego mikro manekina-wieszak. Tzn wygląda to jak manekin kobiety w ładnej sukience, a z głowy wychodzi mu wieszak na takie pierdoły. Wszystko raczej się nie zmieści, ale imo fajna rzecz.