Witam. Niedawno zakupiłem grę Splinter Cell Double Agent na steam przez internet (w formie prezentu od innego użytkownika).
Po zainstalowaniu gry i wejściu w multiplayer pojawił się komunikat, że mam złą wersję gry, więc pobrałem patcha 1.02a z gry-online.pl, po zaktualizowaniu gry i wejściu w tryb multiplayer wyskoczyło okno do logowania na stronie ubi.com. Jako że nie miałem tam konta to je założyłem. Spróbowałem się zalogować ponownie podając mój numer seryjny gry (który wziąłem ze steama ppm na grę a potem wyświetl numer seryjny) i nie działa. Próbowałem go wpisać kilka razy bo może się pomyliłem, ale nie. Włączyłem aplikacje uplay. Nie było tam gry co pewnie powodowało problem z zalogowaniem. Próbowałem dodać grę podając numer seryjny ze steama ale nie działał.
Wie ktoś co zrobić, żeby gra działała?
Pomyślałem, żeby połączyć konto steam z uplayem, ale nie znalazłem na necie jak to zrobić, pomoże ktoś?
Ehh... No cóż szkoda, ale dziękuję za pomoc. Postaram sie grac na hamachi czy innym sztucznym lanie.
Mam jeszcze jeden problem, po zainstalowaniu gry nie było na steamie języka angielskiego, więc sciągnąłem spolszczenie z dubbingiem z internetu i gdy wchodzę w multiplayer to mam wszystko po angielsku. Jest jakieś spolszczenie, które spolszcza multiplayer?
A i jeszcze jedno. Jak zmienić ustawienia graficzne w multiplayer? Bo na singlu mam najwyższe a na multi na najniższych i nie moge zmienić.
EDIT:
Czyli jest jakaś nadzieja! Wiem, że to trochę głupie pytania, ale jak zweryfikować pliki i wyłączyć UAC?
Nna forum Steama ludzie jednak coś o multi wspominają. Tutaj jest dosyć dokładny tutorial:
http://steamcommunity.com/app/13580/discussions/0/558747287333926291/
1. Weryfikacja plików gry żeby usunąć śmieci (w tym wszelakie spolszczenia czy inne mody/patche).
2. Wyłączyć UAC.
3. Zainstalować OBA patche.
Całkiem możliwe, że spolszczenie psuje jakieś pliki gry. Olej, graj po angielsku (wątpię aby go nie było). Co do innych pytań, nie pomogę, nie posiadam tej gry na Steamie.
edit:
1. Weryfikacja plików: prawoklik na grze w bibliotece Steama, właściwości, pliki lokalne, sprawdź spójność plików.
2. Wyłączenie UAC -> google pomoże, dwa kliknięcia potrzebne (nie wiem jaki masz system).
Okej, dziękuję za pomoc, wieczorem napiszę jak poszło :)
EDIT:
Zdążyłem to zrobić teraz, nie działa. Wciąż invalid online key, zostało mi tylko granie na pseudolanie :C
Mimo wszystko dziękuję :)