Witam wszystkich jako nowy użytkownik.
Czy ktoś wie jaki wpływ mają na grę i co zmieniają te ustawienia.
Nie. Dodatkowe ustawienia masz opisane jako mod. A jakich modów używasz i do czego służą to już sam powinieneś wiedzieć.
Właśnie o to mi chodzi, że żadnych modów nie używam. Jest to aktualna wersja z GOG bez żadnych dodatków z nexusmods.
Wejście znalazłem w ustawieniach.
Może używałeś modów a grę zainstalowałeś do tego samego folderu co wcześniej? Bo jak nie to dziwne.
Pewnie jakieś czcionki ci się nie poinstalowaly
Zrób weryfikację plików
Jakaś pozostałość po modzie. Bo w czystej wersji tego nie ma jak i mocno zmodowanej. Pewnie coś ala' ultra settings. Po pierwszym ss zgaduje, że mod poprawiał/zmieniał wygląd potworów.
Gra działa bez problemów.
Wcześniej żadnych modów nie instalowałem.
Wygląda mi to na ukryte funkcje gry. Na pierwszym screen shot-cie jest lista wszystkich kreatur w grze. Myślałem że odpowiada za losowe występowanie ale po zmianie z 0 na 10 niczego takiego nie zauważyłem.
Widać po skrócie (modRE), że jest to mod Random Encounters. Jak to nie ty go wgrywałeś to ktoś z rodzinki musiał. I tak, mod odpowiada za losowe występowanie potworów, a zmienianie wartości nic nie daje, bo moda tak naprawdę już nie ma. Po prostu nie został porawnie odinstalowany.
Znalazlem winną.
To jednak były resztki moda zainstalowanego przez dziewczynę.
Przepraszam za upartość i tworzenie zamieszania.