Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Trudne gry ssą. Skąd ich popularność?

08.10.2025 18:37
😒
1
odpowiedz
serious
13
Centurion

Trudne gry ssą. Skąd ich popularność?

Pytam na serio, skąd popularność na trudne gry? Gry powinny mieć dostosowany poziom trudności dla każdego, żeby mógł odkrywać fabułę, a często się nie da przez zbyt wysoki poziom gry! Wybór poziomu trudności powinien być standardem, a do tego dodatkowe opcje, w postaci nieśmiertelności, żeby ominąć za trudne momenty. Trudne gry tylko frustrują, nie ma w nich nic satysfakcjonującego, jak wielu mówi.

Sam ostatnio grałem w Zombie Army Trilogy i byłem po prostu sfrustrowany i zmęczony, jak ta gra jest trudna i fatalnie zrobiona dla jednego gracza nawet na najłatwiejszym poziomie. Brak automatycznego celowania na padzie to też jakaś padaka. To musi być standard, inaczej strzelanka jest niegrywalna!

08.10.2025 19:36
Janczes
2
1
odpowiedz
Janczes
205
You'll never walk alone

ludzie lubia sie meczyc. ja sam szczegolnie od wielu lat jak mam malo czasu to unikam wszystkiego co musze powtarzac, wiec jak zgine kilka razy to szukam kodów xD

08.10.2025 19:40
3
odpowiedz
Asmodeus
47
Senator

Via Tenor

git gud, scrub

post wyedytowany przez Asmodeus 2025-10-08 19:40:40
08.10.2025 19:53
elathir
4
odpowiedz
elathir
113
Czymże jest nuda?

Bo większość mężczyzn (wśród kobiet jest to cecha tez obecna ale rzadsza) lubi wyzwania i przekraczanie granic.

I tak, nie dla każdego wyzwania w grach zadziałają w ten sposób, dla części osób musza to być wyzwania np. fizyczne itd.

No i nie zadziałają, jeżeli ma się mózg przeładowany śmieciową dopaminą z tik-toka czy tym podobnych używek.

08.10.2025 20:03
Wrzesień
5
odpowiedz
Wrzesień
72
Idiot Doom Spiral

Gracze w większości są dość leniwi, a trudne gry dają iluzję wyzwania i dokonania czegoś ambitnego. Nie ma tu raczej wielkiej filozofii.

08.10.2025 21:21
PersonifikacjaCienia
6
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
31
Brat

"Trudne" są tak samo popularne jak każde inne "nietrudne".

Rozumiem, że gry bywają momentami frustrujące czy potrafią czasem zmęczyć, ale to nie powód, by uznać je za "fatalnie zrobione"!

Wymagasz nieśmiertelności? Automatycznego celowania? Co jest takiego ciekawego w samograjach?

08.10.2025 21:26
Bezi2598
7
odpowiedz
Bezi2598
157
Legend

Zależy jak ta trudność jest zaimplementowana. Może być w sposób irytujący albo ubogacający rozrgywkę.

Ja bym miał odwrotne stwierdzenie. Te wszystkie samograje od Sony, Microsoftu i innych studiów robiących gry "AAA" ssą. Nie rozumiem skąd ich popularność.

08.10.2025 22:05
8
odpowiedz
sabaru
28
Senator

Mnie jak już nuży gra i 10 razy w tej samej misji zginę to szukam właśnie kodów do gry. Najczęściej są to trainery. Do większości gier idzie takowy znaleźć. Nawet tu na stronie są podane.

Sam czasami też lubię się pomęczyć w grze ale to jest rzadkością.

08.10.2025 23:48
Lateralus
9
odpowiedz
Lateralus
149
Last Of The Wilds

Niema trudnych gier. Są tylko leniwi gracze.

09.10.2025 03:25
CzarnaKreda
10
odpowiedz
CzarnaKreda
130
Generał

Ludzie lubią na ogół wyzwanie, adaptować się i rozwijać. A trudne gry nam to dają. Jeśli gra jest trudna i sprawiedliwa to da więcej satysfakcji. Uczenie się i rozwijanie jest fundamentem człowieczeństwa.

Forum: Trudne gry ssą. Skąd ich popularność?