Treyarch czy Infinity Ward?
Które studio robi według was lepsze Call of Duty?
Moim zdaniem w tym temacie wygrywa Treyarch. Choćby dlatego że tworzy gry ambitniejsze i potrafi umieścić je w fantastycznym klimacie. Tak się składa, że gry od IW są dla mnie porażką. Gdy grałem w MW2 pierwsze wrażenie było dobre - dobry singiel ( chociaż bez sensu), wciągające operacje specjalne no i multi, który na pierwszy rzut oka wydawał się bez zarzut. Dopiero po jakiejś godzinie grania uświadomiłem sobie jaka ta gra jest głupia ( multi). Masa cheaterów, tuberów, camperów i Bóg wie czego i jak to nazwać. Gdy tak stanąłem gdzieś na górce i w bezruchu gapiłem się na pole walki zobaczyłem chaos nie do opisania i pomyślałem: "Jaka ta gra jest głupia i bezsensowna". Denerwowało mnie zabójcze tępo walki(biegania). Myślałem że MW3 będzie inne, że zwolni tempo. Jednak nie. Jak tylko usłyszałem że w MW3 bieganie ma być jeszcze szybsze to... nie chciałem słyszeć o tej grze. Czuje do IW wstręt za żałosne gry i traktowanie klientów jak debili. Za to najlepszym Codem w jakiego grałem był Black Ops. Dosłownie przeciwieństwo wcześniej wspomnianego MW2. Tam rozgrywka stała się nieco mądrzejsza i przede wszystkim wolniejsza. Do tego świetny edytor filmów i możliwości kreowania własnej wizytówki COD. Ponadto kilka bardzo dobrych trybów Gry o kasę i niesamowity tryb zombie. Black Ops jest moim ulubionym FPSem ex aequo z BFBC2 i CoD WaW.
To moje zdanie.
Możecie odnieść się do mojej wypowiedzi lub oczywiście wyraźić własną opinie ( wolałbym to drugie)
Mimo wszystko wolę IW za pierwsze MW, ale Black Ops też daje radę. Zobaczymy co będzie dalej.
Pierwsza sprawa - uważam, że w poscie [1] użyłeś zbyt agresywnego języka (porażką, fantastycznym, głupia). Może wzbudzić to bowiem w użytkownikach tego zacnego forum odruchy mordercze.
Jeśli chodzi o Treyarch vs. IW to według mnie z niewielką przewagą wygrywa Trey. Mimo, że wydało mniej gier z serii to wydawały się być one lepiej rozplanowane. Ciekawa realizacja, miejsce akcji i poziomy sprawiały, że przeganiały gry IW. Porównajmy na przykład Black Ops i Modern Warfare - dwie części bardzo podobne i wprowadzające coś nowego do serii ale też świata gier. BO jako jedna z nielicznych poruszała tematykę Zimnej Wojny przy czym robiła to bardzo zręcznie. MW zrewolucjonizowało świat gier, ale kolejne części i masa budżetówek (City Interactiv przykładowo) sprawiły, że nowoczesny konfilkt zbrojny stał się tematem bardzo nieciekawym. Dobrym pomysłem byłaby kontynuacja BO zatem, ale bez przesady. Dobrze widać, że Treyarch ma ambicje i potrafi zadbać o serię. Jedyną przewagą po stronie IW jest lepsza realizacja od strony technicznej.
Tyle w temacie, dziękuję za uwagę.
EDIT:
Pisałem to od serca - gdybym ja pisał, a tym bardziej mówił 'od serca' to już bym teraz nie pisał na tym forum...
Treyarch robi bardziej dosadne, znacznie brutalniejsze CoD, z lepszą, trzymającą się kupy historią. Dlatego wybieram Treyarch. Kwestie techniczne to inna sprawa :]
[3]
Przepraszam jeżeli ktoś czuje się urażony. Pisałem to od serca.
Treyarch
Jedyny CoD jakiego kupiłem to World at War i powiem szczerze że był niezły , ale grając w MW 1 widzę że IW też trzymało poziom .
Treyarch=Infinity Ward
Ciężko powiedzieć, ale raczej IW.
NAMCO BANDAI
Ale wiecie że Inifinity Ward od ponad roku nie istnieje?
Ale wiecie że Inifinity Ward od ponad roku nie istnieje?
Nie, nie wiemy. Oświeć nas.
Mam wrażenie, że MW2 miało do tej pory najlepszą grafikę i silnik w tej grze był najlepiej zoptymalizowany, IW w nowym składzie to już ssie niestety. Wybija się za to Treyarch który ostatnio zaprezentował świetną linię fabularną w singlu.