Toner do drukarki HP2100
Witam wszystkich,
Kupiłem niedawno używaną drukarkę laserową HP2100. I tutaj rodzi się moje pytanie, gdzie najlepiej kupić toner? W sensie najtaniej ;) Nie chciałbym, żeby było to jakieś badziewie, z którym będą same problemy. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Kup zamiennik i juz - roznica w cenie prawie 3x. Tylko najlepiej kup lokalnie ( nie wysylkowo ) - wydrujkuj ze 30 stron i zobacz czy rowno zaczernia, czy nie sypie w srodku tonerem, czy nie zostawia paskow na papierze. Jezeli bedzie ok - to ok. W innym wypadku reklamacja. Firmy regenerujace tonery ZAZWYCZAJ robia to porzadnie - ale czasem mimo najlepszych checi cos pojdzie nie tak i toner jest wadliwy - dlatego lepiej nie kupowac online ( przynajmniej pierwszy raz dopoki nie sprawdzisz firmy ) zebys nie dolozyl do interesu na kosztach przesylek.
Ogolnie HP'ki lubia zamieniki i dobrze z nimi wspolpracuja.
Jezeli nie mozesz kupic lokalnie - poszukaj firmy zajmujacej sie tym zawodowo - mniejsze ryzyko wystapienia problemow.
Regeneracja tonera to nie tylko kwestia dosypania proszku - czasem trzeba wymienic beben swiatloczuly lub inne elementy podlegajace zuzyciu. Dlatego musi byc to wykonane starannie i profesjonalnie.
Ja kupowalem ostatnio toner wlasnie przez internet, na www.inkshop.pl wszystko ok, jeszcze dziala :P