Tomb Raider, pomocy :<
Mam problem z grafiką. Już w menu pojawiają się artefakty na całym ekranie, w grze dopóki nie ruszę postacią (potem znikają, no ale kurde, nie chce ryzykować że mi coś wybuchnie nagle). O dziwo wyłączenie Post Processingu rozwiązuje kłopot. WTF, dlaczego tak się dzieje. W innych grach ta opcja działa normalnie.
Właśnie to zrobiłem ale nic to nie dało. Nawet po wyłączeniu Post Processingu pojawiają się artefakty ale tylko w menu. Jak wyłączam grę u dołu na pasku startu mam czarne przerwy, generalnie obraz menu nachodzi na pulpit i dopiero jak np. jakiś folder zmaksymalizuje pulpit wraca do porządku. Co to KURDE* ma być -,- Testowałem wczoraj i dzisiaj jeszcze parę gierek i jest okej, nic mi sie nie grzeje bo temperatury też sprawdzałem.
* Się zapędziłem, dopiero skumałem ;d

Myślę że screen wyjaśni to dużo lepiej:
Komputer:
Pentium DualCore E2160 1,8@3,0GHz kręcony ale z dobrym chłodzeniem
2 GB ram
Geforce 8800GTS 320mb
Windows XP z Service Pack 3
Grę mam oryginalną, wczoraj żem z wystawionym jęzorem biegł po nią do sklepu. I niby grać się da, no ale kurde, problem jednak jest. Z tego co czytam nie tylko u mnie występują graficzne glitche.
Jedni twierdzą, ze wyłączenie teslacji pomaga.
Inni uważają, że to problem steama i należy wyłączyć steamowy interfejs w trakcie gry.
Ktoś jeszcze inny włączył grę najpierw na niskich detalach, a po restarcie przestawił wszystko na poprzednie ustawienia (pomijając teslację) i wciąż mu śmiga.
Większosć natomiast radzi czekać na producencką poprawkę, jeśli wszystko inne zawiedzie. Ja polecam pobawić sie faktycznie ustawieniami graficznymi.
Jedna przyczyna jest pewna i znana od paru dobrych lat - to gra na PC. Jeśli do gwiazdki pojawi się na PieCu gra AAA, która nie wymaga załatania w dniu premiery i która będzie działać bezproblemowo na konfiguracjach sprzętowych zalecanych przez producenta, zjem własne włosy łonowe.

Yoghurt -> Wiesz, mi niby pomaga, przynajmniej "połowicznie" wyłączenie Post Processingu. Wtedy te piksele pojawiają się tylko jak się menu wczytuje, a w samym menu już nie ;) Ale jednak efekt trochę dodaje i chyba daruje sobie wyłączanie. (chyba że na banchmarku mi wykaże 10fps więcej xd) Bo o dziwo, w samej grze takich efektów nie mam O_o
MISTRZE optymalizacji ->