Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Titanfall a eSport

22.03.2014 16:00
1
majkelwow
15
Legionista

Titanfall a eSport

Jestem ciekawy ile jest osob, ktore uwazaja ze Titanfall to idealna gra na eSport. Moim zdaniem od czasu cs'a 1.6 nie bylo strzelanki w ktora mozna byloby pocisnac na ESL. Battlefield niestety nie jest to gra stworzona z mysla o mapkach 5na5 czy tak jak to jest w Titanfall 6na6. Uwazam, ze Titanfall nadaje sie do tego idealnie i licze ze Tworcy predzej czy pozniej udostepnia tworzenie serwerow itp. Co o tym sadzicie?

Ja jeszcze dobre 2-3 lata temu zagrywalem sie w cs'a 1.6 bedac swego czasu naprawde wysoko i zaluje ze ta gra tak sie skonczyla, bo zarowno Source jak i GO to zupelnie nie to samo... jednak w Titanfall'u widze duzy potencjal

22.03.2014 16:08
2
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Nie grałem, ale po tym co widziałem to... weź mnie nie rozśmieszaj. Chyba, że weszła by modyfikacja jak PROMOD dla CoD 4 zmieniająca gre :P Co jest niemożliwe w dzisiejszych czasach.

22.03.2014 16:32
Reg03
👍
3
odpowiedz
Reg03
44
Trust me

titanfall to chaos oczywiście miodny chaos ale wciąż chaos nie można tego porównywać do cs'a. niestety ale słaby pomysł

22.03.2014 18:15
4
odpowiedz
majkelwow
15
Legionista

Jesli w gre Wielka_Wieśniara nie grales to sorry, ale srednio mozesz sie wypowiedziec. Co do porownania Titanfall'a do cs'a to nie mialem tego na mysli, ze gry sa do siebie podobne. Po prostu sadze, ze ta gra jak najbardziej nadaje sie na rozgrywke eSportowa, a chaos bierze sie z potrzebnych/niepotrzebnych NPC'ow, ktore jesli bedzie mozna wylaczyc to gra 6na6 na tych mapach jest jak najbardziej mocno taktyczna i pozwalajaca no rozwoj dla profesjonalnych graczy. Q3 tez byl jednym wielkim "chaosem"...

a i co do JEDNEJ WIELKIEJ MODYFIKACJI, ktora wedlug Ciebie nie jest mozliwa w tych czasach - hmm, moglbym wymienic sporo, z ostatnich dni Diablo 3 i zamkniecie AH, zmiana gry o 180 stopni

pozdro

22.03.2014 18:23
5
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Tylko, że kiedyś to gracze sami modyfikowali gre na wlasne potrzeby, a teraz często gęsto twórcom to nie na rękę.

Esport to przewidywalność, schematyczność, powtarzalność która nie jest nudna. Chaosu nie da się oglądać. Uważam, że nie ma miejsca dla drugiego fps'a w światowych esporcie obok CS GO. Rywalizować w sieci można we wszystko. Wątpię, że ktos zaryzykuje inwestowanie grubej kasy w rozwinięcie tej gry. Prędzej wyjdzie 2 :P

Jest zakladka Titanfall na ESL.

Forum: Titanfall a eSport