Która lepsza za 4K do 4K (a dokładnie to DSR x4, czyli ... to samo tylko z nieco większymi wymaganiami :P) i dlaczego ? Chodzi mi tylko o wydajność (zakładając, że gra obsługuje SLI - choć oczywiście interesuje mnie tylko jedna karta). Nic innego mnie nie interesuje. żaden pobór prądu, głośność czy fakt, że ten pierwszy to SLI. Tylko wydajność.
Jak sam wspomniałeś, mało które gry obsługują SLI czy Crossfire.
W tym wypadku lepszym wyborem będzie Titan X: http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-TITAN-Z-vs-GeForce-GTX-TITAN-X . Jak widać w zalinkowanym teście, Titan X ma dość duża przewagę nad Titan Z. Jeżeli cena nie gra dla Ciebie roli, śmiało mogę polecić "iksa". ;-)
A masz kolego odpowiednio mocny procesor? Przypominam, że dla Titana potrzebny jest i7 tylko. I to ten z najwyższej półki typu 4790K lub któryś z 5 i 6 generacji. Inaczej grafika będzie się marnować i będzie blokowana przez procesor.
oczywiście że TX, TZ to dwa Titany poprzednie połączone w SLI, TX ma taką samą wydajność jak TZ ale to pojedyncze GPU z 12GB, TZ ma tylko 6GB na kartę i poza świetną wydajnością w F64 to jest to karta już poprzedniej generacji.
Vegost - mam [email protected] ghz
Z Waszych wypowiedzi jednoznacznie wynika, by brać X, ale czy jeśli gra nie wykorzystuje dobrze SLI to Z nie będzie jednak szybszy? Mam niecałe 30 dni na namysł :p