The War z problem (czarne kwadraty)
Siema otóż mam pewien problem.Uruchomiłem gre War z zaraz po dodaniu pactha tym w którym dodali nowe oswietlenie itp.Gra chodzi mi płynnie lecz podczas ruszania kamerą mam na ekranie czarne kwadraty niektóre na 3/4 ekranu inne 2/4 itp różnych wielkosci.I niewiem co zrobic zeby ich nie bylo prosze o pomoc i pozdrawiam. :)
up: nie ma czegos takiego jak "efekty" na karcie graficznej.
misiek daj dokladne namiary na ta gre, linka do opisu itp. Jesli dodali nowe oswietlenie, to pewnie chodzi o deferred shading, a ty pewnie posiadasz karte z pixel shader 2, ktory ma mnostwo ograniczen zwlaszcza w shaderach, przez to jest problem.
Moja karta graficzna to : ATI Mobility Radeon HD 5145
Nie wydaje mi sie żeby to o to chodziło ponieważ mozna zmienic oswielnenie na low i dalej ten sam problem
Z war z wgl to bylo tak najpierw nie bylo w opcjach oswietlenia i wszystko bylo git pozniej dodali oswietlenie ale tylko na high i ultra i wtedy zaczal sie problem znaczy gra nadal plynnie chodzila ale mialem te kwadraty tera dali te oswietlenie na low medium itd i nadal mam kwadraty... prosze o pomoc.
Masz problem ze sterownikami albo to bug w grze.
Zacznij od usuniecia pliku konfiguracyjnego gry. Po jej ponownym uruchomieniu gra pobierze dane o dostepnym sprzecie i ustawi wszystko tak jak trzeba.
Jak nie pomoze, to zmien sterowniki do grafiki.
A moglbys mi wytłumaczyc jak usunać plik konfiguracyjny gry ?