Witam , gram w Skyrim na PS3 , ponieważ mój komputer by go nie udźwignął . Gra jest najlepszą grą w jaką kiedykolwiek miałem okazję zagrać , jest jednak jeden problem , a mianowicie , wersja językowa . Rozumiem , wokoło czego toczy się akcja , o co chodzi , co do mnie ktoś mówi , ale czasami nie do końca . I tu sie pojawia moje pytanie . Nie ma jakiegoś "hackerskiego" tricku który pozwolil by się cieszyć grą w Skyrim na ps3 w polskiej wersji językowej ? Nie chodzi mi o dubbing , ale o same napisy , istnieje cień szansy na zrobienie czegoś takiego ? Po wpisanie w google "skyrim ps3 polska wersja" jest pare linków , ale nie wiem dokąd prowadzi ich pobieranie .
Czekam na wasze pomysły .
Pozdrawiam
Niestety akurat jeżeli chodzi o Skyrim to na ps3 masz najgorszą wersję. Abstrahując od braku modów i gorszej grafice. Oczywiście gra graficznie nie różni się od wersji na drugą konsolę XBOX360 jednak tam przynajmniej można zagrać w wersję z napisami i dubbingiem ( nieoficjalna modyfikacja dostępna na forum xboxowym, którego nazwy nie mogę wymienić :)
Na PS3 legalny użytkownik nie ma takiej możliwości.
Jeżeli zależy ci na wersji PL bierz edycję PC lub jesteś skazany na kombinowanie na xboxie ( ingerencja w pliki gry, nie wiem na 100% ale najprawdopodobniej wymaga przerobienia konsoli i nagrania pirackiej edycji nawet jak mamy wersję oryginalną!!!) lub jej braku na ps3.
P.S na Xboxa ktoś zrobił napisy i dubbing w edycji "zmodowanej" na przerobione konsole dzień po premierze gry, skandal Cenega...
Gdy od Bethesdy na konsole w naszym kraju są skazane na porażkę.
DO tych gier warto wybrać edycję PC, chyba, że nie zależy ci na ojczystym języku lub modach.
http://www.youtube.com/watch?v=oYkzHGOQFMo
obejrzyj to sobie :) ale jeśli chodzi o mody , to masz racje , lipa ;/
Filmiki tego typu są tendencyjne :)
Niemniej jednak naprawdę polecam ci modernizację PC - dla tej gry warto i warto również zaopatrzyć się w edycję PC w języku polskim, lepszą grafiką i modami:)
Ostatnio preferuję grać na ps3 ( nie mam Xboxa) niż na PC i to nie tylko w exy na PS3, ale akurat Fallouty i Skyrim tylko na PC.
Gry Bethesdy na konsole od czasów Fallout 3 są pozbawione edycji PL i mają problemy ze stabilnością. ( patrz Rage, Nev Vegas, Skyrim )
Oczywiście gra graficznie nie różni się od wersji na drugą konsolę XBOX360
Tia...
http://www.youtube.com/watch?v=o921p4TIzH4
Wpływ na to ma jasność tv i inne bzdety Narmo :) Uwierz edycje PS3 i Xbox są porownywalne, edycja PC jest po prostu lepsza, można przeboleć grafikę bo to norma, ale nie brak lokalizacji i modów, które Bethesda przecież miała w Skyrim graczom zaoferować. Na Xboxa "przerobionego" można gre zmodować ( toteż mozna uzyskać język PL") ale jest to oczywiście nielegalne.
Legalnych opcji nie ma ani na Xboxa ani na PS3 i niestety dopóty Bethesda nie wypuści jakiegoś systemu dodawania modów do edycji konsolowych, co obiecała ale czego nie zrobiła, to możemy się nie doczekać modderskiej edycji PL z dobrymi modami na konsole.