Witam w wątku dotyczącym tenisa. Będziemy tu dyskutować o tenisie, tenisistkach, tenisistach, turniejach, kortach, WTA, ATP, Wielkich Szlemach, ogólnie o wszystkim co jest związane z tenisem.
Zapraszam do prowadzenia dyskusji.
Wiem, że u zawodniczek jest to robione celowo. Viktoria Azarenka, Maria Sharapova czyli najgłośniej "wyjące" zawodniczki potrafią być na treningu cichutkie niczym Agnieszka Radwańska. Natomiast w meczach, krzyczą przy każdym uderzeniu, moim zdaniem prawdopodobnie po to by zdenerwować rywalkę. Same zainteresowane zaprzeczają w wywiadach, i mówią, że to stały element ich gry...
PS. Trwa turniej w Doha(Katar), Agnieszka gra zmierzy się dzisiaj w pierwszej rundzie z Ann Keothovang z Wielkiej Brytanii. Nie powinna mieć problemów, choć Ann jak trafia w kort jest groźna, bo uderza dosyć mocno. Na szczęscie częściej wyrzuca niż trafia. Transmisja na Eurosporcie od 13.30.
Nie powinna mieć problemów, choć Ann jak trafia w kort jest groźna, bo uderza dosyć mocno.
Nie no, nie żartujmy - w tej chwili to jest różnica klas i naprawdę Radwańska musiałaby się położyć na korcie, żeby przegrać ten mecz. Dziś też gra Kubot - mecz był zaplanowany na 11:30, ale start się opóźnia. Z Nieminenem nie będzie łatwo, ale szanse są, Kubot może załątwić defensywnie grającego Fina tymi wejściami pod siatkę, a Jarkko nie jest w tej chwili w jakiejś wybitnej formie.
Różnica klas jak najbardziej. Agnieszka to dzisiaj pokazała, bardzo dobry mecz polki oby tak dalej.
Najseksowniejsza tenisistka to?
Odpowiedzcie.
[6] - Ana Ivanović. Plakat 5 lat wisi w pokoju i nie zdejmę :)
Brawo dla Iśki, go go do TOP 5 rankingu.
[6]-Jak dla mnie - Maria Kirilenko, potem dłuuuuuuuuga przerwa i dopiero Ana, a trzecim miejscu Maria Sharapova.
Jednak Marii Kirilenko żadna tenisistka nie przebija.
Witam ponownie wszystkich miłośników tenisa. Dzisiaj Agnieszka Radwańska awansowała do finału prestiżowego turnieju w Dubaju. Wielkie gratulacje. Jeśli wygra jutrzejszy finał z Julią Georges awansuje na 5 miejsce(najwyższe w swojej karierze, jeśli się to uda) w rankingu WTA. Widać, że Agnieszka cały czas utrzymuje formę na bardzo wysokim poziomie. Oby tylko tak dalej!
Zamieszczam również pewien artykuł do poczytania. Agnieszka krytykuje już kolejną zawodniczkę, na pewno ma powody, jednak czasami lepiej się nie wychylać, bo niedługo z pierwszej 10 nie będzie miała dobrym stosunków z żadną z zawodniczek.
http://www.eurosport.pl/tenis/wta-dubaj/2012/radwanska-ma-dosc_sto3166498/story.shtml
Akurat znalazłem dziś chwile czasu i obejrzałem 2 ostanie sety. Dużo błędów Jankovic ale mimo wszystko zasłużone zwycięstwo Agnieszki. Teraz czas na finał, który myślę że Radwańska wygra. Ale trzeba przyznać, że kobiecy tenis potrafi być nieprzewidywalny.
Witam, ponownie dawno tu nie pisałem, ale nie miałem po prostu czasu. Niedługo Rolland Garros, więc warto odświeżyć wątek.
Oczywiście, myślę, że wszyscy fani tenisa wiedzą, że Agnieszka we wspaniałym stylu wygrała turniej w Miami(jeden z największych, największy po Wielkich Szlemach). W finale postawiła swoją znakomitą techniczną grę, szybkie bieganie przeciw ogromnej sile Marii Sharapovej. Jak widać, nie zawsze wygrywa się siłą, i Agnieszka to pokazała. Pokazała, że w dzisiejszym zdominowanym przez grę siłową kobiecym tenisie, jest jeszcze odrobinę miejsca dla finezji w grze.
To był, moim zdaniem, jeden z najlepszych meczów w karierze.
Piękny turniej, oby w przyszłości było takich dla Agnieszki jak najwięcej.
Teraz Agnieszka nie będzie grała przez dwa tygodnie, zagra dopiero w Stuttgarcie, w hali na pomarańczowej mączce, bo własnie sezon na tej nawierzchni się zaczyna.
Aktualnie trwają drwa turnieje WTA: W Kopenhadze (pula$220,000) i Barcelonie(pula$220,000).
W singlu z grała dzisiaj młodsza z sióstr Radwańskich-Urszula.( w Kopenhadze). Miała złe losowanie bo trafiła na rozstawioną z numerem pierwszym Caroline Wozniacki. Ula pierwszy set zagrała bardzo dobrze, prowadziła już 5-2, niestety przegrała w tie-breaku... w Drugim nie było już tak dobrze. Jednak ten mecz pokazuje, że Ula zaczyna wracać do formy i grać coraz lepiej.
Moje typy na zwyciężczynie turniejów:
1.Kopenhaga - uważam, że w finale znajdzie się grająca coraz lepiej Pauline Parmentier( tak pokona Wozniacki) , to na pewno, jednak faworytek do zagrania z nią w finale jest dużo. Może, to być Timea Babos, Mona Barthel, Laura Robson lub Kaia Kanepi. Tak wiem, że podaję nierozstawione zawodniczki, ale własnie wszystkie rozstawione w tym turnieju, grają ostatnio słabo i są bez formy.
2.Barcelona- Myślę, że turniej wygra Carla Suarrez Navarro. Po pierwsze, świetnie spisuje się na ziemi, gra u siebie, i powraca do formy po kontuzji. Widać, że jest w formie już po dzisiejszym meczu peirwszej rundy, który zagrała bardzo dobrze. Życzę, jej powodzenia w kolejnych meczach.
Zapraszam do wspólnego komentowania, wyników meczy w wymienionych turniejach. Oczywiście można pisać również na inne tematy związane z tenisem, bardziej, bądź mniej .Zatem zapraszam do dyskusji.
2.