Telewizor przestał się włączać, dioda świeci więc z zasilaniem jest ok, chciałem wgrać firmware (wsad) ale nie jest to możliwe gdy telewizora nie da się uruchomić, chciałbym zapytać czy jest jakiś sposób instalacji firmware bez konieczności uruchamiania go ?
Instrukcji nie masz, w necie też nie idzie pobrać ?
Jestem po przeprowadzce, nie posiadam instrukcji, przeglądam teraz instrukcje z oficjalnej strony Sencor ale niestety nie mogę znaleźć w jaki sposób można taki tryb uruchomić, albo źle szukam bo jestem już mega wku****ny albo taki tryb jest niedostępny, w co wątpie
A w necie googlowałeś ? Jeśli nic nie ma o tym to cieńko, a może nie ma tego trybu ? Ewentualnie gości może w serwisie jakimś ?
Nie mogę nic znaleźć, ale przeczytałem że ktoś instalował firmware bez włączania telewizora, jednak nie napisał w jaki sposób to zrobił, a ten kto to wykonywał już dawno nie aktywny jakieś stare forum
Trochę lipa. Pozostaje ci albo napisać do firmy z zapytaniem się, cholera go wie ile potrwa ich odpowiedź, albo serwis..
Edit: Pewnie to robiłeś, ale zostaw go na dłuższy czas wyłączony z sieci, czasami taki "hard reset" nazwijmy to pomaga..
To też niestety nie pomaga, ma ktoś jakiś pomysł ? Nie chce oddawać go do serwisu bo krucho z kasą, a myślę że skoro zasilanie działa to jest jakiś sposób na samodzielną naprawę, oddam go w ostateczności
To jest właśnie ostateczność teraz;) Nikt na forum raczej nie ma tego modelu tv a już na pewno nic podobnego mu się nie zrobiło i nie ma pojęcia jak wejść w tryb serwisu. Pozostaje napisanie do firmy lub oddanie do serwisu.
Witam mam ten sam problem z tym samym telewizorem. Wcześniej się nie włączał lub za kilka setnym razem udawało się. Aktualizowałem wsad przez USB i na jakiś czas znów telewizor działał poprawnie. Wczoraj była powtórka z rozrywki ponownie chciałem aktualizować wsadem naliczało procenty i nagle informacja aktualizacja failed. Teraz telewizor nie chce się włączyć w ogóle. Pytanie do założyciela postu czy udało się Ci zaktualizować TV bez jego włączania. Szukam jakiś informacji na ten temat w sieci lecz tego typu wątek znalazłem tylko tutaj. Pozdrawiam