Witam, poszukuje smartfona ze sredniej polki do tej wlasnie ceny. Wolalbym, zeby byla to nowka. Wyswietlacz nie musi byc mega duzy. Tak pomiedzy 3,8 - 4,3 cala. Najbardziej przychylam sie do takich marek jak Samsung czy Sony, moze byc tez HTC. LG, Iphone czy Nokia raczej dla mnie odpadaja, ale chetnie wyslucham propozycji. Telefon nie musi byc kombajnem, ma obslugiwac podstawowe aplikacje, ewentualnie jakies gry - niekoniecznie te najnowsze. Liczy sie dla mnie szybkosc dzialania i w miare szybki internet. Nie chce zeby mi zamulal. Na razie mialem dwa typy pomiedzy ktorymi sie wahalem, ale teraz mam kompletnie pomieszane w glowie.
Sony Xperia j - na Allegro chodza i po 600 zl, bawilem sie nim troche, kumpel sobie go chwali, ladny telefonik, ale obawiam sie ze przez 512 ramu i taki sobie procesor bedzie troche zamulal.
SGS II - mowie tu o tej klasycznej wersji. Cena nowki potrafi spasc juz do 750 zl, wiec miesci sie w moim limicie. Widac ze nad telefonem sie wszyscy spuszczaja, podobno same zalety, kwestia jest taka, ze jako model nie jest juz pierwszego wieku, nie znam sie na tym, ale boje sie faktu, ze nie bedzie ogarnial niektorych aplikacji.
Moge gadac glupoty, nie siedze w komorkach, ogolnie bedzie to moj pierwszy smartfon, takze wybaczcie mi ewentualne bledy.
Nie wiem nadal jaki telefon wziac, ktorys z tych dwoch? Czy moze jakis inny model?
SGS2 będzie chyba najlepszy w tej cenie. Możesz wgrać do niego bez problemów Jelly Bean więc nie powinno być żadnych kłopotów z aplikacjami. Nie kupuj tylko tych nówek z allegro, które są sprowadzane z Chin.
Do 750 złotych nie znajdziesz super wypasionego telefonu, ale SGS2 lub LG L9 powinny ci wystarczyć do bezstresowego użytkowania. Ja skłaniałbym się do tego drugiego, bo miałem okazję z niego pokorzystać, nie było źle. Poza tym jest chyba lepiej wykonany od SGS2.