Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tablet 7" - co z tym można robić?

11.03.2014 09:24
Tlaocetl
1
Tlaocetl
196
Ocenzurowano

Tablet 7" - co z tym można robić?

Miesiąc temu dostałem tablet, z androidem. Skonfigurowałem, pobawiłem się trochę i leży. Nie mam pojęcia do czego mógłby mi się przydać.
Do grania nie - gram w rozbudowane gry na PC i PS3, nie mam ochoty śmigać w jakieś popierduły.
Do czytania nie - za mały ekran, wolę sobie poczytać na 21" monitorze.
Do słuchania muzyki nie - wolę duże kolumny.
Do oglądania filmów tym bardziej nie - za mały ekran.
Do przeglądania internetu? A po co? Jak muszę coś zrobić w sieci to siadam do dużego monitora + klawiatura, mysz, wygodny fotel.
Jako urządzenie mobilne - nie bardzo, bo wszędzie jeżdżę samochodem. Generalnie praca-dom, czasem do rodziny, znajomych, ale nie mam wtedy parcia na bycie on-line. Nie mam fejsa, nie muszę non-stop poczty sprawdzać, a i tak zabieram ze sobą netbooka, jakby coś trzeba było na poważnie zrobić. Nie wyobrażam sobie dużo pisać bez klawiatury, no i mam na nim Windows. Netbook z 3G mi jak najbardziej wystarcza.

Podpowiedzcie, co z tym można robić, bo w tej chwili jest to najbardziej nieprzydatne urządzenie w domu.
Do czego wy używacie tabletu?

11.03.2014 09:34
yakuz
2
odpowiedz
yakuz
111
YUM YUM

nie mam wtedy parcia na bycie on-line. Nie mam fejsa, nie muszę non-stop poczty sprawdzać

nie to pokolenie, nie ten gadzet. tez chcialem cos takiego kupic, ale doszedlem do wniosku ze taki tablet przyda mi sie jak swini siodlo. za to mam czytnik ebookow z ekranem ink, bo jest po prostu wygodniej. :P

11.03.2014 09:37
matmafan
3
odpowiedz
matmafan
183
Altair ibn al-Ahad

Ja czasami oglądam jakiś film na łóżku tuż przed spaniem.

11.03.2014 09:41
Paudyn
4
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Myslalem podobnie, ale:

- mam juz dosc przegladania wieczorem neta/zdjec/filmikow (np.youtube) w lozku malutkim telefonem
- mam dosc biegania i sprawdzania przepisu na kompie/na malym telefonie, zamiast postawic sobie tablecik w kuchni i szukac potrzebnych rzeczy.
- czasami jade gdzies na krotko, gdzie nie chce mi sie targac ciezkiego zestawu laptop+zasilacz i potem tego rozkladac, wrzucilbym tablet do plecaka/torby i mial spokoj

Plus pare innych podobnych sytuacji. Czasami po prostu nie oplaca sie wlaczac/latac do kompa, a telefon nie oferuje oczekiwanego komfortu. Moze po prostu robie sie stary i marudny, ale jakis tani tablet na pewno sobie w koncu sprawie :>

11.03.2014 09:44
Morbus
5
odpowiedz
Morbus
246
settler

Ja mam nexus 7 używam go w aucie do przeglądania internetu mam kartę areo oraz kartę SIM z internetem na Niemcy. Teoretycznie w mojej pracy ma zastosowanie jednak i tak mam przy sobie laptopa.. Gdyby tablet musiał leżeć w domu to jedyne zastosowanie dla niego to podstawka pod kufel..

Gry - raczej nie ma nic fajnego
Pisanie - tragedia
Filmy - jeśli juz to z głośnikami albo z podpieciem do aux
Przeglądanie internetu -ok

Forum: Tablet 7" - co z tym można robić?