Szukam starej gry
Witam. Ongiś grałem w grę samochodową, w której zasadniczo jeździło się po prostej drodze, a z naprzeciwka sunęły w twoją stronę rozpędzone samochody. Bardzo charakterystyczną cechą tej gry były kolizje z innymi członkami ruchu drogowego, a jednocześnie realistyczna fizyka zniszczeń pojazdów. Generalnie po zderzeniu czołowym, twój samochód był w stanie, który uniemożliwiał dalszą jazdę, i trzeba było zaczynać od nowa przejażdżkę.
W tę grę grałem na pewno na pececie, z 10-12 lat temu. Pamiętam, że w tej grze był taki mały biały samochodzik (coś w stylu TICO), który przy dostatecznej prędkości i czołowym zderzeniu praktycznie się "składał".
ps. grafika w tej grze była podobne do tej z NFS Porsche 2000, ale klimatem była dość mroczna, że tak się wyrażę.
Strzelam... Midnight Racing?
Ooo..dzięki. Nie wiem co ja w tej grze kiedyś widziałem...dziadostwo...
A tak przy okazji, to spytam się o kolejny tytuł gry wyścigowej - może będziecie znali. Otóż gra też chyba z początku 2000 roku, a była podobna do "Carmageddon" - samochody również były zaopatrzone w jakieś "bronie", za pośrednictwem których raziło się rywali. Dosyć ta gra ponura była, pamiętam, że jej wręcz nie cierpiałem, ale jestem ciekaw jakie ona ma noty dzisiaj.
Interstate '76 i ewentualnie Interstate '82.