Szukam spolszczenia do Disciples 3 Steam Special Edition
Jak w tytule, jest takie? Wiem że jest spolszczenie do pirackiej, Rosyjskiej wersji od Wingarda, ale nie działa z moją Steamówka. Tak więc - ma ktoś namiary na dobre spolszczenie na Steam?
Przecież ta gra powinna być w pełnej wersji językowej jak ją kupiłeś, zobacz w opcjach steama albo samej gry czy nie ma dostępnego języka Polskiego.

Na 100% nie ma ---->
Gra była kupiona na Steam, a z tego co wiem wersja pudełkowa, non-Steam, jest po Polsku.
Może wersja polska wersja nie działa z steamem? Pudełkowa wersja, która mam jest po polsku, ale nie pozwala na połączenie z kontem steam. Tak czy siak Renaissance jest moim zdaniem w zasadzie nie grywalny :) Podobno Reincarnation jest lepszy, ale jego po polsku na pewno nie będzie :)
Reincarnation po polsku nie będzie ale za to można go od pewnego czasu kupić w muve.
Reincarnation już mam. I też po Angielsku... no ale już wiem o co biega w tej grze, więc musu na spolszcenie już nie ma.
A co do grywalności czy nie - jest posucha jeżeli chodzi o tego typu gry (turówki fantasy), więc jak ktoś MUSI w coś takiego zagrać - to się da. Bardzo podoba mi się artyzm niektórych elementów gry, zwłaszcza rysunki postaci. Szkoda że nie mogę poznać całej historii gry...
Szkoda tego spolszczenia. Zarówno, ze nie ma go w wersji steam jak i tego, ze nie ma go w wersji z Reincarnation. Dwójka to dla mnie osobiście bardzo dobre spolszczenie, ale gra tez była znacznie lepsza :)
Zgadza sie od tygodnia-dwóch jest na muve.
Dzis nawet zacząłem więcej szukać coś na ten temat i nie da sie tej gry (Reincarnation) znaleźć na steamie. Trochę dziwne ponieważ zarówno muve jak gg twierdzi że dają klucz właśnie na tą platformę. Pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem. Ktoś wie o co chodzi ?:)
Ale gra jest do kupienia na Steam - http://store.steampowered.com/app/200670
Nawet w wersji Gold, z podstawką - http://store.steampowered.com/sub/14181/
I fakt, dwójka zdecydowanie lepsza, ale można dać tej grze szanse, zwłaszcza jak mówiłem - na rynku jest posucha, można się już znudzić kolejnymi częściami Herosów i King's Bounty.
@up - Ressurection jest do kupienia na steamie ale Reincarnation nie. Trzeba kupować na GG/ impulse/muve
Raincarnation (Rebirth) to najbardziej popoprawiana wersja DIII. Taka poprawiona na ile się tylko dało wersja gold. Zmodyfikowany interfejs, nowe jednostki, itemy, edytor
Kampania krasnoludów miała być w kolejnym dodatku ale firmy padły i już jej nie zobaczymy.
Eee, jeżeli to jedynie wersja 2.0 gry, to meh. Nie interesuje mnie.
[12]
Ludzie piszą, ze Reincarnation to ulepszona wersja zawartosci D3 podstawki i dodatku z nieumarłymi, pierwszy raz czytam, żeby była tam kampania krasnoludów/Gorskich klanow?? Na forach jest, ze sa jednostki, ale ich kampani nie ma.[i nie mylic tego z pakietem disciples 3 gold, ktory nie ma ulepszen]
Gdzieś czytałem, że nie ma tej gry w sklepie steam, bo "support od kogos tam" nie byl zapewniony??, nie wiem czy dobrze pamietam:P
Co do tematu
A skoro "zwykłe wkopiowanie plików" nie działa to może wejdz w pliki i kopiuj "recznie" zawartosci do swojej wersji, moze byc czasochlonne oraz jakies problemy moga sie trafic, skoro zwkle "wkopiuj" nie daje rady
A moze problem polega tym, ze kopiujesz to jak do wersji rosyjskiej, a masz inna wersje np. dajesz do foldera ru lub pliki maja ru w nazwie(lub gdzies w srodku), a powinno byc eng?
ps.(jak masz D3 SSE to raczej nie masz kampanii nieumarlych?)
ps.(jak masz D3 SSE to raczej nie masz kampanii nieumarlych?)
Mam osobno, w Resurrection. A spolszczenie od Wingarda o którym zapewne mówisz, nie działa z tą wersja. Bo to była wersja do starej, Rosyjskiej pirackiej wersji.
Mój błąd. Byłem pewien, ze są tam krasnale :( Tym bardziej trzeba będzie sie zastanowić nad kupnem tego jeżeli pojawi sie na jakiejś promocji.
Witam Pracuję nad spolszczeniem do Disciples Reincarnation ze względu na to że w Polsce brak planów wydania gry. Więcej info na forum disciples.pl w temacie Warsztat kowalski - Disciples 3 Reincarnation (Rebirth) Spolszczenie
Kupiłem gę na muve.pl Co do spolszczenia do wersji Steam działa oryginalne spolszczenie gry wydaniej przez CDProject mam wersje Odrodzenia i wskrzeszenia po polsku z dubbingiem, wersje na Steama i wersję Reincarnation.
Żeby w wersji Staem-owej był język polski trzeba cały folder z językiem Polish (Foldery: Fonts, Sounds, Video i Texts - wtedy mamy pełne spolszczenie a dla samych tekstów foldery Fonts i Texts) skopiować do gry ze stema - do folderu language, potem edytowac plik Language.ini (o ile dobrze pamiętam) chyba w folderze System i zamienic język z english na polish i powinno zadziałać
W ten sposób mam spolszczenie na steamie Odrodzenia Special Edition i Wskrzeszenia
W razie problemów prosze pisac na email [email protected]
Witaj. Można prosić jakiś link do spolszczenie, b9 chcę kupić grę pókina promocji i nie wiem czy jest sens?
Plik language.ini powinien wyglądać tak
string sLanguage = "Polish";
string sDefaultLanguage = "Polish";
string sBuyLink=" [link] "
int ShowGrid = 0;
Znajduje się w folderze System jak już pisałem
Jak ktoś chce spolszczenie to proszę pisać na forum lub na email podany post wyżej.

Tak, użyłem już spolszczenia od Ciebie - jest bardzo dobre, jest parę błędów (a raczej nie przetłumaczonych tekstów), ale to pojedyncze słowa, czyli drobiazgi. Poza tym - jest idealnie ------>
Wielkie dzięki.
Witam Miło mi, że udało się zainstalować spolszczenie.
Wszyscy poszukujący spolszczenia do Disciples 3 Steam Special Edition i Disciples III Resurrection w wersji STAEM mogą napisać do mnie na e-mail ([email protected]) z prośbą o spolszczanie. Postaram się w miarę możliwości je podesłać wraz, z krótką instrukcją.