Szukam następcy myszy Logitech MX510
Dobry wieczór Panowie.
Po ponad 10 latach pracy na myszy Logitech MX510 (którą uważam za idealną), doszedłem do wniosku że chyba nadszedł czas wymienić gryzonia na nowszy model. Niestety w tym temacie spałem pól wieku pod lodem, więc nie orientuje się w nowościach.
Pytanie jest głównie do byłych posiadaczy Logitech MX510/518 - jakie wybraliście mysze podobnych gabarytów, układu przycisków, materiałów? Co polecicie?
Dzięki wielkie.
Jak oceniasz wykonanie i wykończenie materiałów? Na tym bardzo mi zależy, bo zamierzam kupić mysz na kolejne 10 lat.
Bardzo dobre, podobnie jak w poprzedniku. Na plus jest jeszcze możliwość odpięcia kabla - wtedy mysz chodzi na akumulatorku, który jest wymienny (typ AA). Mam już jakiś rok tą myszkę i jestem z niej bardzo zadowolony :)
Obiema rękami i nogami podpisuję się pod tym co napisał neXus.
Też zmieniłem MX510 na G700, mam już ze 2-3 lata. Działa jak nowa, dużo przycisków, rolka prawo<>lewo, przewijanie gładkie i "terkotanie".
Odłączanie kabelka bardzo przydaje się w grach, jak kończysz podłączasz i przeglądając neta ładujesz sobie akumulatory.
Idealnie wyprofilowana pod moją dłoń (mam sporą :)).
Korzystam na co dień z Logitech M 185. Też fajna, bezprzewodowa. Chociaż nie wiem czy spełni Twoje oczekiwania. Jest o połowę tańsza.