Szukam gry z PSX

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
02.03.2014 20:01
1
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Szukam gry z PSX

Przypomniała mi się dziś gra, w którą grałem jakieś 15 lat temu na PSX (nie wiem czy wyszła na inne platformy), ale nie mogę skojarzyć tytułu. Pamiętam, że była fajna, ale nigdy jej nie skończyłem, bo na piracie nie działały save'y :P

Z samej gry pamiętam sporo, więc są duże szanse, że ktoś będzie wiedział o co chodzi. To było takie action-adventure w stylu Zeldy. Otwarty świat, widok z góry, kreskówkowa grafika 2D. Akcja działa się w antycznej Grecji, ale była to jej mitologiczna wersja. Mapa była spora, można się było po niej w miarę swobodnie poruszać, sporo się walczyło z różnymi mitycznymi stworami. Do wyboru były 3 postacie: na pewno był taki wielki koks z maczugą, który potrafił podnosić różne obiekty, a nawet przeciwników i nimi ciskać. Oprócz niego był jeszcze jeden koleś i jakaś babka, z których jedno było łucznikiem. Wydaje mi się, że gra była też dość humorystyczna.

Ktoś kojarzy?

02.03.2014 20:10
2
odpowiedz
zanonimizowany801660
23
Pretorianin

Herc's Adventures ?

02.03.2014 20:31
3
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Tak, to jest to. Dzięki.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl