Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Szukam głośników gdzie dźwięk można wyprowadzić przez USB.

Forum Komputery
Odpowiedz
24.07.2026 00:29
1
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Szukam głośników gdzie dźwięk można wyprowadzić przez USB.

Szukam jakiś głośników na USB do 150zł. Mam złożony taki retro komputer z W7 ale płytę którą zamontowałem nie działa wyjście audio na jacka ale z tego co widzę da się wyprowadzić dźwięk przez USB. Próbowałem na słuchawkach, które mają właśnie możliwość wyprowadzenia dźwięku po przez USB i działa. Więc szukam jakiś w miarę sensownych głośników choć niedrogich. Próbowałem coś wygrzebać na necie ale wszystko co znajduje to właśnie na jacka. Próbowałem pogadać też z Gemini ale nie mogę się na ten temat z nim dogadać. Proponuje mi jakieś głośniki ale jak później sprawdzam czy faktycznie mają możliwość wyprowadzenia dźwięku przez USB to okazuje się że nie.

post wyedytowany przez sabaru 2026-07-24 00:30:48
24.07.2026 08:46
2
odpowiedz
trumpf
19
Generał
24.07.2026 09:33
3
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Bez przesady. Tam podałem cenę że mogą być do 150zł.

24.07.2026 09:58
QrKo
4
odpowiedz
4 odpowiedzi
QrKo
175
Yarr!

A nie masz głośników które mógłbyś wykorzystać kupując zwyczajnie kartę dźwiękową na USB?

24.07.2026 12:43
4.1
odpowiedz
sabaru
39
Senator

QrKo Myślałem o tym ale to trochę utrapienie jest bo dodatkowy sprzęt trzeba dawać. Niby niewiele miejsca takie karty zajmują ale ja może 2 razy w miesiącu sobie odpalę z 5 starszych gierek i pogram na tym przez godzinę i tyle.

24.07.2026 13:09
Narmo
4.2
odpowiedz
Narmo
46
nikt

I tak musisz kupić dodatkowy sprzęt więc co za różnica, czy to będzie nowa karta dźwiękowa, czy głośniki? I wcale nie musi to być dźwiękówka na USB bo jeżeli to desktop, na PCI/PCIe znajdziesz coś sensownego za niewielkie pieniądze. Ja "w razie W" mam gdzieś takie gówienko z Allegro: https://allegro.pl/produkt/karta-dzwiekowa-zewnetrzna-media-tech-usb-5-1-9f292c8e-9730-4687-a8a0-d597d8b3bed5?offerId=12204845462
Jakość fatalna, ale działa. I w zasadzie od dekady chyba nigdzie tego nie musiałem podpinać więc nawet nie wiem, czy działa. O deklarowanym 5.1 w nazwie zapomnij.

Jeżeli nie działa samo wyjście audio z tyłu płyty głównej to może wystarczy podłączyć przedni panel do płyty i tam wpinać głośniki?

24.07.2026 13:49
4.3
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Narmo mam to gówienko i to działa tragicznie. Z tego powodu chciałem też uniknąć podpinania głośników przez takie coś.

24.07.2026 14:56
Narmo
4.4
odpowiedz
Narmo
46
nikt

sabaru masz karty Creative za pi razy oko takie pieniądze, o których mówisz i podejrzewam, że będzie to lepsze rozwiązanie, niż kupowanie głośników za 150 zł z wbudowaną kartą dźwiękową.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl