Szukam gier turowych i strategicznych
Bądźmy szczerzy, w niemal każdej grze możemy se rozwijać wszystko niezależnie kim gramy i właściwie każdy kraj może zrobić identyczne rzeczy.
A w realu, w naszym świecie większość państw świata nie produkuje nowoczesnych czołgów, samolotów, śmigłowców, radarów, systemów antyrakietowych, dronów i mogę tak wymieniać jeszcze 5 minut. Większość państw zamawia np. 100 czołgów z Niemiec i broń np. z Francji, drony z Izraela lub innego kraju, tak to wygląda. Po prostu nie każdy kraj dysponuje możliwościami by zrobić swoje rzeczy. A tak w ogóle to USA chyba pomagała, czy sypała kasą Izraelowi na ten system przeciwrakietowy. Polacy jakąś tarczę antyrakietową budować mają, może już budują, ale zajmie im to kilka lat, był news o tym kilka dni temu.
Dobra, rozpisałem się, przejdę do rzeczy. Znacie jakieś gry odpowiadające temu co tu napisałem? Kraje mają się różnić możliwościami i tym co wynajdują. Jeśli uprę się grać Jakimś krajem z Afryki by zbudować własnego drona to ten dron ma być dość słaby w porównaniu do dronów mocarstw tego świata. Radary dobre robią w realu Chińczycy pewnie i te bardziej znane wam silne kraje. Nie wiem czy taka Białoruś, Litwa lub jakaś Estonia ma jakieś własne świetne radary, czy może kupują od innych państw. Kraje bliskiego wschodu kupują radary raczej od Chin. Drony własne to produkuje Iran. Samolot bezzałogowy to Arabia Saudyjska jakiś skonstruowała kiedyś, ale od Chin też coś kupują. Czołgi to z Niemczech. A jakiś Irak lub Jemen to pewnie nic swojego ciekawego nie produkuje. Jak widzicie, wiele państw woli kupować różne rzeczy od kogoś bo są dobre, sprawdzone. Chcę by w jakiejś grze na PC było tak samo, bo nudzi mnie już identyczne drzewko rakiet, jednostek i wszystkiego u każdego kraju, chcę różnorodności.
F5
1) Gry Paradoxu
2) Gry z serii Steel Panthers
3) Praktycznie wszystkie strategie fantasy
nie spełniają wymogów rozbudowania, za mało oferują, są zbyt uproszczone
Trollem to możesz być ty, na pewno nie ja. Grałem we wszystkie gry tych firm i ogarniałem je szybko i równie szybko znudziły mnie, przywyknąłem do nich. Oczekuję teraz czegoś bardziej złożonego. To, że ty grasz w red alert 3 całe życie i europa universalis 1 oferuje dla ciebie 8888888 rzeczy nie oznacza, że ja gracz zaawansowany nie ogarniam najtrudniejszych gier jakie istnieją.