Szukam gier, gdzie do ochrony czegoś zatrudniam ludzi

Forum Inne Gry
Odpowiedz
08.02.2015 11:24
1
odpowiedz
zanonimizowany1069876
1
Junior

Szukam gier, gdzie do ochrony czegoś zatrudniam ludzi

Trudno w skrócie opisać o jakie gry mi chodzi. Podam przykłady, będzie prościej.

Mam statek i handluję sobie pływając nim gdzieś lub walczę więc potrzebuję na statku mieć do obrony ludzi, a jednocześnie mogę mieć w jakimś mieście na lądzie zakład produkcyjny lub kilka innych budynków więc wiedząc, że wrogowie, piraci czasami mogą zaatakować miasto, mogą mi przejąć te budynki moje więc dorzucam się ludźmi do obrony miasta, czyli miasto może nie mieć wcale nikogo do obrony bo z reguły nikt go nie atakuje, albo może mieć małą lub wielką armię swoją, a mimo to ja chcę dla pewności temu AI miasta pomóc dorzucając trochę ludzi, pięciu lub 20. Jak wypłynę gdzieś statkiem to wtedy jest szansa, że ktoś zaatakuje to miasto i tu są trzy sposoby co się wtedy stanie, gracz dostanie raport z bitwy i nic więcej lub gracza statek zostanie zapauzowany, a atak na miasto będzie można obserwować, ale nie będzie można sterować swoimi ludźmi, bo AI zrobi to za nas albo statek zapauzowany, a w bitwie możemy kierować swoimi ludźmi w mieście.

A drugi przykład gry to mam sklep, restaurację, hotel lub coś innego, cokolwiek innego i mogę (choć nie muszę) zatrudnić tam guardów lub kogoś do ochrony, bo czasami może być użytek z nich, bo konkurencja może wynająć ludzi by mi rozróbę zrobili, powybijali okna, spowodowali straty lub może dojść nawet do strzelaniny. Na pewno taka gra byłaby ciekawa dla mnie.

08.02.2015 13:02
2
odpowiedz
zanonimizowany1067775
2
Pretorianin

Nie znam takiej gry, ale....

08.02.2015 13:05
3
odpowiedz
zanonimizowany1067775
2
Pretorianin

Jest trochę inna, masz np aptekę, zatrudniasz ludzi do pracy wybierasz co mają produkować itp. Ale akcja dzieje się w XIV w. https://www.gry-online.pl/gry/the-guild-2/zd13de#pc

08.02.2015 13:05
Predi2222
4
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

W Port Royal było chyba coś podobnego możliwe.

Co do opcji 2,to chyba w Omerat: Miasto gangsterów, powinni być ochrona.

edit: jakiś mod do skyrima daje możliwość zbudowania własnego miasta które co jakiś czas jest atakowane przez stwory/bandytów/smoki i dlatego zatrudnia/dodaje się strażników.

08.02.2015 13:52
5
odpowiedz
zanonimizowany1069876
1
Junior

W Omercie skopali kilka rzeczy przez co gra staje się nużąca, za mało czasu poświęcili grze, poszli na łatwiznę, a mogła to być dobra gra. A w tym dodatku do Skyrim co nam daje własne miasto? Golda co jakiś czas? Co się dzieje, gdy obrońcy miasta przegrają, wrogowie zajmą miasto nasze i będziemy mogli je w pojedynkę odbić? I czy im większe miasto, tym liczniejsze i lepsze siły atakują nam miasto?

08.02.2015 13:53
6
odpowiedz
zanonimizowany1067775
2
Pretorianin

Co do tego moda do Skyrima nie wiem, pobierz albo poczytaj o nim

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl