Zastanawiam się nad szkołą policealną kierunek: Technik masażysta. Mam pytanie dla ludzi ogarniętych w temacie. Tylko do takich ;D
1. Jest ktoś po takiej szkole tu na forum ? Co o tego typu kształceniu możesz powiedzieć ?
2. Ten zawód co wart jest po takiej szkole ?
3. Jak wygląda wf w szkole policealnej ? na jakiej zasadzie się go dokładnie zalicza w tym kierunku ?
4. Ciężko jest ?
5. Tylko jeden jest egzamin na koniec ? Czy są jakieś zaliczenia itp.
6. W ogóle jest tu osoba która jest po jakimkolwiek kierunku w szkole policealnej ?
7. To naprawdę jest za darmo ? ;D
8. Potrzebne są jakieś dodatkowe licencjaty żeby wykonywać zawód ?
1. Niestety... nie ma.
2. Zawsze możesz pomasować jakieś dupeczki.
3. Ćwiczy się ręce żeby sprawnie masować.
4. Czasami trzeba masować stare baby, a nawet, o zgrozo, dziadków.
5. Masuje się egzaminatora. Jeśli egzaminator jest płci męskiej, a egzaminowany płci żeńskiej, to wyniki są wprost proporcjonalne do aparycji egzaminowanej.
6. Jestem po gimnazjum.
7. Ponoć tak.
Witaj wlodzix
6. Ja kończę szkołę policealną z egzaminem państwowym za tydzień ale na innym kierunku.
7. Nie jest za darmo.
Cieszę się, że mogłem pomóc :D
1. Moj brat
2. Mam 8 znajomych po masazu i raptem 1 osoba pracuje w nadrmoskim spa :) i smieje sie ze 90% masazystow to ludzie po weekendowych kursach... o jakosci masazu juz nie wspomne nawet... jedynie po studiach "rehabilitacyjnych" sa ciekawe ofety pracy :)
3. A nie wroc :) na masazu jest
4. Nie, choc troche "pamieciowy" jest czytaj Anatomia
6. Jam po it
7.Jezeli panstwowa to tak
8.Wystarczy ci weekendowy kurs masazu Tajskiego czy cos podobnego.
ps. Pomasowac dupeczki :) to mozesz "stare niemki" co najwyzej.... albo praktyki na ojomie....
1. Jest ktoś po takiej szkole tu na forum ? Co o tego typu kształceniu możesz powiedzieć ?
Wszystko zależy od nauczycieli i twojej chęci do nauki.
2. Ten zawód co wart jest po takiej szkole ?
Dla mężczyzny chyba nie jest wiele warty.
3. Jak wygląda wf w szkole policealnej ? na jakiej zasadzie się go dokładnie zalicza w tym kierunku ?
Nie ma wf. Nawet w kierunku ochrona osób i mienia nie ma więc zapewne nigdzie nie ma.
4. Ciężko jest ?
Na pewno milej niż w szkołach publicznych.
5. Tylko jeden jest egzamin na koniec ? Czy są jakieś zaliczenia itp.
Zależy pewnie od kierunku. Przeważnie jest egzamin wewnętrzny (przeprowadzany przez twojego nauczyciela) z każdego przedmiotu na koniec semestru i na koniec egzamin państwowy (ten przed komisją z OKE).
6. W ogóle jest tu osoba która jest po jakimkolwiek kierunku w szkole policealnej ?
Jest. Chociaż ja ukończyłem tylko dla "papierka" bo bez "papierka" twoja wiedza nic nie znaczy.
7. To naprawdę jest za darmo ? ;D
Tak. W 100% za darmo (ale też zależy od szkoły i kierunku - niektóre są częściowo płatne, a niektóre w pełni płatne).
8. Potrzebne są jakieś dodatkowe licencjaty żeby wykonywać zawód ?
Nie. Po zdaniu egzaminu państwoego otrzymujesz dyplom technika - tak jakbyś skończył technikum.