Czy jest tu ktoś kto dostał konsole w swoje ręce a przy okazji jest niezależny od korporacji i może napisać tutaj swoją prawdziwą opinię? Dzięki!
Źródło: forum ITHardware
Powiem Wam że jestem zadowolony z zakupu. Switch 2 leży mi dużo lepiej w dłoni od poprzednika, ogólnie rozmiar dla mnie na plus. Niestety ekran jest dużo gorszy niż w wersji Oled, nie jest to zły ekran ale czuć tutaj niedosyt. Człowiek się przyzwyczaił dlatego pewnie narzekam. Widać że konsolka dostała mocy porównując do tego, jak działała poprzedniczka, menu, sklep, wszystko działa o niebo lepiej. Patch do Zeldy TOTK robi robotę a samo Mario Kart World mnie oczarowało, gra się bardzo przyjemnie. Teraz czekam na Donkey Konga Bonanza :) Dzisiaj przyjdzie mi Pro controller 2, także będzie się grało o wiele wygodniej ;) z czystym sumieniem polecam.
Po pierwsze odkąd pamiętam to wlasciciele Switch'ow nie sa zbytnie obiektywni. Moim zdaniem nie popisali sie z wyswietlaczem, no np. w Legionie GO tez jest IPS, a robi robote mimo, ze to nie oled. Tutaj widac cos poszlo nie tak, ze jest takie narzekanie na wyswietlacz.
Na razie Switcha kupują głównie fanboje, a ci zawsze są zależni od korporacji, ale sądząc po bardziej obiektywnych opiniach to głównymi źródłami narzekań jest wyświetlacz z nieco wyblaklymi kolorami oraz absolutnie żałosne prędkości pobierania (choć to raczej z wynika z faktu dużej premiery). O początkowym line-upie gier nie ma co wspominać bo praktycznie w 95% gier można zagrać lepiej, taniej i ładniej na innych platformach. Jeśli kogoś nie obchodzi Mario Kart to niestety trzeba jeszcze czekać te parę miesięcy na nowego Donkey Konga, Pokemon Za i Metroida 4.
Na plus na pewno są wspomniane joycony z tym magnetycznym zatrzaskiem oraz sama ergonomia konsolki. Ponoć nie ma już tej chybotliwości z pierwszego Switcha
Żeby była jasność: ja też jestem fan boyem Nintendo. Pierwszego Switcha miałem zarówno w wersji LCD i teraz mam w wersji OLED więc wiem, że to mi nie robi dużej różnicy. Bardziej chodzi mi o takie aspekty jak ergonomia, szybkość działania itd.
Ja czekam na recenzję Archona :) Mam w planie kupić, kwestia czy już, czy "za jakiś czas".
Pozdrawiam
Tylko, że Archon też jest psycho-fanem nintendo. W Polsce raczej 90% użytkowników switcha jest psychofanami bo jak ktoś wyżej zauważył patrząc na konkurencyjne konsole są lepsze opcje.
Raczej daleko mu do psychofana, wersję lite "ocenił" w bardzo obiektywny sposób, zresztą, pierwszą wersję pstryczka też. Jest retrofanem - z tym się zgodzę, ale szufladkowanie go tylko jako bezkrytycznego fana Nintendo jest trochę niesprawiedliwe.
Jeżeli chodzi o wygląd ogólny to jest bardzo dobrze, ekran na pewno mógłby być lepszy. Na plus szybkość działania, no ale nie wiem czy to jakieś wielkie osiągnięcie, że sklep sprawnie działa.
Póki co pograłem trochę w Mario Kart, ale za mało, żeby oceniać. Ściąga się Cyberpunk 2077, jak to przetestuje to będę mógł oceniać :)
Kupiłem. Zaraz Cyberpunk skończy się instalować. Mario Kart World wygląda świetnie. Na razie wszystko na plus :)