Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Świątynia Pierwotnego Zła

RPG
08.05.2012 16:36
Garret Rendellson
😊
1
Garret Rendellson
87
Legend

Świątynia Pierwotnego Zła

Witam, mam zamiar za jakiś czas kupić tą grę. Czy jest ona podobna do Baldurs Gate lub Icewind Dale lub Planescape Torment? No i czy trzyma podobny poziom? Głównie chodzi mi o fabułę i klimat ale grywalność także ważna ^^

08.05.2012 16:40
2
odpowiedz
zanonimizowany751041
21
Generał

https://www.gry-online.pl/gry/greyhawk-the-temple-of-elemental-evil/z81304#pc

Masz ocenę redakcji i graczy, opis, i komentarze w których jest mnóstwo opinii o grze.

08.05.2012 16:41
Felcart
3
odpowiedz
Felcart
21
Hellfire

Szczerze mówiąc nie wczułem się zbytnio w tą grę ... jest znany świat, morderstwo i ... no właśnie. Po wstępnej eskapadzie na bagna gdzie walczyłem z wielkimi żabami udałem się na zwiedzanie do świątyni ... utknąłem na którymś piętrze z żywiołakami.

Grałem w tą grę dość dawno, ale głębszej fabuły i bakcyla " co się wydarzy dalej" jakoś nie uświadczyłem. Muzyki nie kojarzę ... a był to przecież mniej więcej ten sam okres co IWD 2 zdaje się ...

08.05.2012 16:53
4
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Jak najbardziej warto. To gra Troiki a to oznacza dobrą fabułę i dobrą zabawę.
Tylko musisz nauczyć się zasad. Gra się inaczej niż np. w BG.
Warto, naprawdę warto.

Polecę ci moda Circle of Eight. Jeśli grasz na angielskiej wersji językowej to na moddb znajdziesz najnowszą wersję. Jeśli polską - szukaj wersji od znanego w światku cRPG Aurelinusa.

08.05.2012 17:56
5
odpowiedz
zanonimizowany21653
132
Senator

SpecShadow ----> A podziękował :). Hasło: "Tawerna Hrothara" ;)

ToEE jest w zasadzie (czyli co do zasad D&D 3.5) identyczne jak IWD 2. Te zasady uważam zresztą za dużo bardziej zrównoważone niż 2.0 z BG, BG 2 i IWD (ale gry są oczywiście mimo wszystko 1.sza klasa). Samo ToEE jest niestety nużące, głównie za sprawą niedorobionej, prostackiej fabuły (jej braku?), ale jest to po prostu czyste przełożenie gry papierowej z nocnych nasiadówek, do której zapomniano dodać trybu multi, żeby przy tym nie zasnąć. Nie poprawi tych wad żaden mod, choć chyba i tak gra się przyjemniej, niż w samą podstawkę.

Forum: Świątynia Pierwotnego Zła
RPG