Straż Miejska/Gminna, a ich uprawnienia.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
07.08.2013 19:19
1
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Straż Miejska/Gminna, a ich uprawnienia.

Własnie chwilę temu w wydarzeniach było o tym jakie uprawnienia ma straż miejska/gminna odnośnie mandatów z fotoradarów. Niby nie mają uprawnień do karania z fotoradarów stacjonarnych, ale oni sie bronią że jednak moga.

Dostaliscie kiedys mandat ? Olaliscie go ? :) Zaciekawilo mnie to bardzo :)

07.08.2013 19:34
Ace_2005
2
odpowiedz
Ace_2005
190
Bo tak!

Taki materiał o SM oglądałem wczoraj. Chodzi przede wszystkim o to, że nie mogą wystawiać mandatów, np. na podstawie tego, co zarejestruje monitoring miejski. Jednak to, co mogą zrobić na pewno w przypadku odmowy przyjęcia mandatu to skierować sprawę do sądu. Wtedy to sąd orzeka, czy kierowca musi lub nie musi zapłacić mandatu. Tu jest loteria. Inna sprawa to, że mogą wezwać policję, a tu już bajka zaczyna wyglądać nieco inaczej. Mnie niedawno próbowali ukarać mandatem za źle zaparkowany samochód. W każdym bądź razie zrobili fotki mojego auta jako dowód, który mi przedstawiono. Poprosiłem ich o przedstawienie paragrafu, który dopuszcza, jako dowód zdjęcia zrobione przez SM zwykłą cyfrówką. Opuścili głowy, a mandat anulowali. To było trochę dziwne, bo nie było żadnej kłótni, wymądrzania się. Wszystko trwało niespełna 10 minut. Głupi ma zawsze szczęście.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl