Od kilku dni raz, dwa razy w czasie korzystania z pc nagle "gaśnie " mi ekran. Po 2. - 3. sek. włącza się i pojawia się info "sterownik ekranu przestał działać ale już jest ok." Taką sytuację miałem już kiedyś ale zdarzyła się raz w ciągu wielu miesięcy a teraz niemal codziennie po włączeniu kompa tzn. w ciągu 10 - 15 min. choć reguły nie ma. Fachowców tu nie brak więc prosił bym o poradę, czy coś się dzieje z pc ?!
Przyczyny mogą być w zasadzie dwie. Problemy ze sterownikami, albo sprzętowe uszkodzenie karty graficznej. W pierwszym przypadku możesz spróbować zainstalować inną wersję. Jeśli jednak nie zmieniałeś sterowników od czasu, gdy problem był dużo rzadszy, to szykowałbym się na drugą opcję. Możesz ewentualnie spróbować zwiększyć czas, po którym sterownik graficzny jest resetowany w przypadku braku odpowiedzi ze strony karty: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2665946/display-driver-stopped-responding-and-has-recovered-error-in-windows-7 (podpunkt 3).
Dziękuję za odpowiedź i link, poczytałem. Nie zależnie od opcji opisanych, wyłączyłem dziś rano kilka programów uruchamianych po włączeniu pc. Jak na razie wszystko dobrze, odpukać. Zmartwił by mnie problem z kartą, ma dopiero rok a wiemy jakie ceny są dzisiaj.