Steam Stracone gry.
Kiedyś reinstalowałem system i po ponownym zainstalowaniu na steamie znikły gry, a pisało że klucze są wykorzystane, Minęło sporo czasu czy da się je jakoś zwrócić?
Na support nie mogę napisać ponieważ nie mam paragonu i minęło 90dni. Czy te gry jakoś się przywraca, albo czy da się jakoś zrobić by się zapisywały?
Tak jak pisze damian - na starym koncie steam gry są tak jak były, na innym ich nie aktywujesz.
W końcu po to steam jest, żeby się reinstalacją nie martwić.
Mam jedno jedyne konto.
I żadnego innego konta nie mam. Więc nie ma możliwości wejścia na kogoś konto przypadkowo wpisując login i hasło...
Nie, kupiłem w empiku bodajże ( Nie mam paragonu). Grę zainstalowałem działała -> format kompa -> wchodzę na me konto ( to samo co wcześniej >.<) i nie ma gier a klucz wykorzystany.
Wejdź w bibliotekę gier i upewnij się, że nie masz wybrane "gry zainstalowane". Wybierz "gry niezainstalowane" lub coś podobnego.
Nie ma tam rubryki gry niezainstalowane ale za to jest rubryka ,, wszystkie" niestety też nie ma tam moich gier. Wygląda to tak jakby ktoś ukradł (np. steam >.<)
To nie pozostaje nic innego niż napisanie do valve. Jednakże musisz posiadać paragon lub zdjęcie klucza.
Raz piszesz o "grze" a zaraz potem o "grach". Ta zguba nie jest przypadkiem Team Fortess 2?
Tak ta zguba to Team Fortes 2 razem z serią Half Life i portalem - Orange box.
No cóż spróbuję napisać mam na szczęście klucz gdzieś tam schowany :D.
TF2 jest teraz darmowa i dlatego mogla znikac z listy ale jesli wejdziesz na jej strone w sklepie Steama mozesz ja bez problemu sciagnac.
W sprawie reszty musisz niestety napisac do supportu.
Wiem, ale jeżeli kupiłem wcześniej tf2 powinienem mieć premium.
Wiem, że to głupawa sugestia ale czy jesteś pewien że logujesz się na to samo konto co kiedyś?
Jaki masz nick na steamie?
Sprawdź sobie w steamie - > moja historia. Tam będzie ślad po grach które miałeś.
Musisz najwyraźniej logować się nie na to konto. Gdybyś wchodził na to samo, to byłyby gry podświetlone na szaro.
Panowie pozwolę się podpiąć pod ten wątek. Miałem jedno jedyne konto na steamie. Na nim około 20 gier, wszystko kupione przez steam shop, transakcja karą visa w każdym przypadku. Miesiąc temu reinstalowałem system i dziś z okazji ukazania się Deusa ex którego właśnie chciałem zakupić postanowiłem steama zainstalować. Zalogowałem się ale mam podobną sytuację co kolega, żadnej gry nie mam na liście, wszystko zniknęło. Czy muszę coś jeszcze zrobić aby się pojawiły? jedyne o co mnie poproszono to weryfikacja emaila co też uczyniłem.
Nie wygląda to wesoło, jakieś pomysły? Jestem w tej lepszej sytuacji że mam na mailu zachowane wszystkie potwierdzenia że gry zostały zakupione. A może to jakaś awaria?
EDIT: Przepraszam za zamieszanie. Trudno w to uwierzyć ale miałem jednak założone dawno temu takie samo konto z różnicą jednej cyfry, pomyliłem się. Po poprawnym wpisaniu wszystko się pojawiło.
Pewnie to głupie, ale spróbuj wejść do sklepu na steam, a następnie do Orange Box. Być może, możesz je zainstalować, tak jak byś je dopiero kupił.
Moze patrzycie na gry ktore macie zainstalowane? Jest pare list ktore mozna wybrac z menu w Library. Zreszta to pytanie do supportu Steam a nie tutaj.
Już pisałem że jest nie możliwe zalogowanie się na inne konto bo miałem jedyne. I staje się tak za każdym razem kiedy odinstaluję steama. Wziąłem wczoraj opcje zapomniałem dane konta (czy jakoś tak) -> Nie pamiętam nazwy -> Pamiętam kod produktu, którego używałem(wpisałem kod orange boxa który zniknął). Informacje przyszły o tym samym koncie którego zawsze używam, oczywiście gry tam nie było. Dzisiaj piszę do support'u . Moim zdaniem temat można zamknąć.
Team Fortes 2 razem z serią Half Life i portalem - Orange box
Przecież wszystkie te gry są za free na Steam'ie.
Portal i Half Life za darmo?! Od kiedy?
[19] Może masz jakieś porty poblokowane?
Podaj nicka jakiego masz na steamie to powiemy czy masz te gry na koncie czy nie masz.

[21] To znaczy nie wiem czy nadal są dostępne, ale ja kilka miesięcy temu pobrałem te gry za darmo ze Steam.
@up - Ale ty nie masz ani Half Life ani Half Life 2. Masz "darmówki" dla posiadaczy odpowiednich kart graficznych.
Wtedy co mówiłem, że wszystkie gry można pobrać to raczej chodziło mi tylko o portal.
Ciągle można pobrać za darmo te gry. Wystarczy na forum Steam wyszukać odpowiedni link do ankiety czy czegoś takiego. Tylko Portal był za darmo przez określony czas, a teraz jest płatny znowu. To, co pokazałeś to praktycznie dema. HL 2 DM to multi, a Lost Coast miał zademonstrować nowe efekty graficzne, jakie po jakimś czasie dodano do silnika Source.
A ja pytanie z innej beczki. Otóż w przyszłym tyg. zmieniam kompa. I mam jedną grę na Steam i 4 gry z Origin. Wszystkie mam już odinstalowane z tego kompa.
Czyli, jak nowy komp przyjedzie do mnie, to wystarczy tylko pobrać na nowego platformę Steam i Origin, pobrać gry i wszystko będzie działać?
Musisz oczywiście zalogować się na swoje konta, ale poza tym tak. Wystarczy zainstalować na nowym te aplikacje i możesz ściągać swoje gry od nowa.
Chyba, że na Steamie masz jeszcze aktywne SteamGuard. Wtedy będziesz musiał odebrać z poczty specjalny kod, bez którego nie zalogujesz się na nowym kompie.
[27] ---> Mam SteamGuard. Kod przyjdzie mi z automatu, czy trzeba jeszcze zaznaczyć odpowiednią opcję?