Steam przygotowanie do uruchomienia
Cześć ściągam sobie grę Empires jest to darmowa produkcja dla posiadaczy choć jednej gry z silnika source. Okej ściągam trwa to chwile i mam ją na mojej liście gier steam. Więc kliknąłem graj i cały czas jest napisane przygotowanie do uruchomienia. Dlaczego? Czy ta gra się po prostu instaluje czy to po prostu zwiecha? Grał już ktoś w tę grę i tak miał. Prosze o odpowiedzi.
Gry ze stema po ściągnięciu chwile się uruchamiają. To tak jak inne gry włączane po raz pierwszy.
Gry wtedy muszą się trochę naładować.
ss to jakaś specjalna wiadomość?? Przepraszam ale pierwsze coś takiego taki skrót. A tra to tak jakoś 4-5 godzin.
ss to zwyczajny screenshot. Na klawaiturze po prawej stronie masz przycisk ,,Print Sc" klikasz to wklejasz do pinta zapisujesz i wysyłasz !
Przede wszystkim zweryfikuj spójność plików gry (prawoklik na tytule i tam szukaj). Jeśli to nie pomoże, to usuń lokalną zawartość i pobierz grę jeszcze raz. Takie długie uruchamianie nie jest normalne - powinno to trwać góra kilkadziesiąt sekund.
ss = screenshot (zrzut ekranu)
To znaczy to było tak że owszem gra się zapisała na steam w kilkanaście sekund wiecie żeby była na liście moich gier ale się jeszcze musi zainstalować na kompie a ona waży chyba jakieś 200 ileś mega o ile pamiętam ale i tak już długo to trwa.
No i teraz jasne. Patrząc na ss widać, że gry jeszcze NIE pobrałeś. Nie dziwne więc, że ona się nie uruchamia.
Przecież piszę nad tym małym okienkiem żółtą czcionkom ,,rozpoczęcie pobierania"
Czyli to oznacz że gra jeszcze się w całości nie pobrała. Nie ogarniam powinno pisać na samym dole że pobiera 1 plik.
Na zakładce Sklep wstukaj w wyszukiwarkę Empires i pobierz. Powinno pomóc.
Kliknij prawym klawiszem, wybierz właściwości i tam zaznacz "Zawsze aktualizuj".
A jeśli pobieranie jest zatrzymane, to również pod prawym wybierz "Instaluj".
Następnie czekasz aż download dojdzie do 100% i dostaniesz komunikat "Steam zakończył pobieranie".
Coś czuję że to będzie nie ladan problem może kolejny screen
Steam chyba uważa że ja tę grę mam czy cos w tym guście.
To że grę masz na liście, wcale nie znaczy, że ona jest pobrana i zainstalowana. Wyraźnie widać, że u ciebie ona się dopiero ściąga (tylko z jakimiś problemami). Zrób to co pisałem wcześniej (weryfikacja i aktualizacja lub ewentualnie całkowita deinstalacja).
Jeżeli nie pomoże porada użytkownika kjx to kliknij prawym przyciskiem myszy i usuń zawartość lokalną i pobierz jeszcze raz. Jeżeli to nie pomoże to usuń go z folderu steam na dysku na którym jest zainstalowany.