STEAM - problem z instalacją gier

Forum Komputery
Odpowiedz
02.10.2011 10:26
Jim Hawkins
1
odpowiedz
Jim Hawkins
44
Centurion

STEAM - problem z instalacją gier

Witam,
Coś nie mam szczęścia do STEAM-a. Udało się go przenieść z jednego dysku na drugi, ale teraz przy próbie zainstalowania gier z poziomu biblioteki pojawia mi się komunikat o braku miejsca na dysku, a mam wolne prawie 90 GB. To samo dzieje się, gdy próbuję zainstalować grę bezpośrednio z płyty. O co tu chodzi??

02.10.2011 10:33
grish_em_all
2
odpowiedz
grish_em_all
261
Grish

Sprawdź w ustawieniach Steama czy masz dobrze ustawioną ścieżkę do miejsca gdzie mają być instalowane gry. Być może steam próbuje instalować na partycji na której tego miejsca faktycznie brakuje.

02.10.2011 10:40
Raistand
3
odpowiedz
Raistand
190
Legend

A jak przenosiłes?

Wykasuj z folderu steam wszystko poza "steam.exe" i folderem "steamapps".
Potem uruchamiasz steam i on już się sam doinstaluje.

02.10.2011 10:47
4
odpowiedz
Phahu-ash_NPC
91
Senator

>>grish_em_all
Gdybyś był tak miły, i powiedział dokładnie, jak mogę zmienić miejsce instalacji gier. :)

02.10.2011 10:49
Raistand
5
odpowiedz
Raistand
190
Legend

A może masz po prostu kosz zapchany?

No i czy masz miejsce na partycji gdzie jest folder dla plików tymczasowych? (Na systemowej?)

02.10.2011 10:57
Jim Hawkins
6
odpowiedz
Jim Hawkins
44
Centurion

juz w porządku - okazało się, że STEAM nie znosi nazw polskich, a ja miałem go w folderze z polską pisownią. Teraz tylko zaczekać na zainstalowanie gier i do roboty :)

02.10.2011 10:59
grish_em_all
7
odpowiedz
grish_em_all
261
Grish

Musi to siedzieć gdzieś w ustawieniach Steama, chętnie powiedziałbym Ci dokładnie gdzie to jest, ale z pamięci nie dam rady, a jestem akurat w pracy i dostęp do swojego kompa będę mieć gdzieś po 19:00 dopiero :) Do tego czasu myślę że już ktoś inny zdąży odpowiedzieć na to pytanie :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl