STEAM - problem z instalacją gier
Witam,
Coś nie mam szczęścia do STEAM-a. Udało się go przenieść z jednego dysku na drugi, ale teraz przy próbie zainstalowania gier z poziomu biblioteki pojawia mi się komunikat o braku miejsca na dysku, a mam wolne prawie 90 GB. To samo dzieje się, gdy próbuję zainstalować grę bezpośrednio z płyty. O co tu chodzi??
Sprawdź w ustawieniach Steama czy masz dobrze ustawioną ścieżkę do miejsca gdzie mają być instalowane gry. Być może steam próbuje instalować na partycji na której tego miejsca faktycznie brakuje.
A jak przenosiłes?
Wykasuj z folderu steam wszystko poza "steam.exe" i folderem "steamapps".
Potem uruchamiasz steam i on już się sam doinstaluje.
>>grish_em_all
Gdybyś był tak miły, i powiedział dokładnie, jak mogę zmienić miejsce instalacji gier. :)
A może masz po prostu kosz zapchany?
No i czy masz miejsce na partycji gdzie jest folder dla plików tymczasowych? (Na systemowej?)
juz w porządku - okazało się, że STEAM nie znosi nazw polskich, a ja miałem go w folderze z polską pisownią. Teraz tylko zaczekać na zainstalowanie gier i do roboty :)
Musi to siedzieć gdzieś w ustawieniach Steama, chętnie powiedziałbym Ci dokładnie gdzie to jest, ale z pamięci nie dam rady, a jestem akurat w pracy i dostęp do swojego kompa będę mieć gdzieś po 19:00 dopiero :) Do tego czasu myślę że już ktoś inny zdąży odpowiedzieć na to pytanie :)