STEAM POMOC
Witam właśnie dzisiaj zainstalowałem Steam i nie wiem o co dokładnie w tym chodzi mógłby mi ktoś pokrótce wytłumaczyć?
Ale co chcesz wiedzieć? Jak kupić grę, jak ją zarejestrować, jak się bawić funkcjami Steam? Bo nie wiem o co chodzi. Steam to temat-rzeka.
Steam to program w którym rejestruje i kupuje się gry. Gdy kupisz grę która do działania będzie wymagałą Steama będziesz musiał ją tam zarejestrować. Gdy zarejestrujesz którąkolwiek z gier do swojego konta będziesz mógł już zawsze stamtąd ją pobierać lub instalować. Instalowanie gry jest wtedy kiedy gra wymaga Steam i masz ją w pudełku a pobieranie i instalowanie wtedy gdy masz już grę zarejestrowaną a nie masz płyty. Same kody można aktywować bezpośrednio w programie i opłaca się je kupować (w samym programie ale tutaj to raczej tylko po promocjach lub na allegro) bo są o wiele tańsze niż gry w pudełkach. Może nie za wiele ale chyba kluczowe sprawy omówiłem. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale dodatki można oczywiście wykupić a osiągnięcia można zdobywać w każdej grze.