STEAM POMOC

Forum Komputery
Odpowiedz
23.12.2012 23:52
sprite18
1
odpowiedz
sprite18
51
Konsul

STEAM POMOC

Witam właśnie dzisiaj zainstalowałem Steam i nie wiem o co dokładnie w tym chodzi mógłby mi ktoś pokrótce wytłumaczyć?

23.12.2012 23:55
2
odpowiedz
Eraz_NPC
161
Legend

Ale co chcesz wiedzieć? Jak kupić grę, jak ją zarejestrować, jak się bawić funkcjami Steam? Bo nie wiem o co chodzi. Steam to temat-rzeka.

24.12.2012 02:04
3
odpowiedz
zubek29
65
Konsul

Steam to program w którym rejestruje i kupuje się gry. Gdy kupisz grę która do działania będzie wymagałą Steama będziesz musiał ją tam zarejestrować. Gdy zarejestrujesz którąkolwiek z gier do swojego konta będziesz mógł już zawsze stamtąd ją pobierać lub instalować. Instalowanie gry jest wtedy kiedy gra wymaga Steam i masz ją w pudełku a pobieranie i instalowanie wtedy gdy masz już grę zarejestrowaną a nie masz płyty. Same kody można aktywować bezpośrednio w programie i opłaca się je kupować (w samym programie ale tutaj to raczej tylko po promocjach lub na allegro) bo są o wiele tańsze niż gry w pudełkach. Może nie za wiele ale chyba kluczowe sprawy omówiłem. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz.

24.12.2012 13:49
sprite18
4
odpowiedz
sprite18
51
Konsul

A jeśli chodzi o dodatki do Gier, Osiągnięcie to wszystko jest?

26.12.2012 00:39
5
odpowiedz
zubek29
65
Konsul

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale dodatki można oczywiście wykupić a osiągnięcia można zdobywać w każdej grze.

26.12.2012 01:29
Fee
6
odpowiedz
Fee
32
syf

@Up
Może nie w każdej grze można zdobywać osiągnięcia, ale w tych, które obsługują SteamWorks czyli najprościej mówiąc - wymagają Steam'a.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl