STEAM - paysafecard.
Witam ,
Chciałbym poinformować wszystkich , którzy nie mają lub nie lubią używać kart kredytowych , iż na STEAM została wprowadzona opcja płatności paysafecad - vouchera prepaid.
Pozdrawiam ,
Inquisitio
Tez o tym niedawno czytalam w newsletterze z paysafe, fajne rozwiazanie dla tych co sobie cenia anonimowosc w necie i wola nie korzystac z kart kredytowych
no jak na przyklad ja!!! :-). Cenie sobie bardzo anonimowosc, zwlaszcza, ze niestety dosyc czesto jestem bombardowana roznymi spamami, ktorych mam serdecznie dosyc!!!! a dzieki psc moge byc nietykalna jak prominenci!!! Super, co?
Ale porownanie:) ale rzeczywiscie mozliwosc bycia anonimowym do duzy plus, tak sie tylko zastanawiam, kiedy w ten sposob bedzie mozna placic tez za inne rzeczy...
za skype już można płacić, a to już jest coś....ale mam inne pytanie: czy na steamie istnieje też coś takiego jak "wirtualny portfel"? Wiem, że w Niemczech jest taka możliwość, ale czy u nas też???
graczka
Wejdź pod poniższy link i zobacz, co Ci się wyświetli. Jak będziesz miała możliwość dokonania wpłat, to znaczy, że "wirtualny portfel" funkcjonuje.
http://store.steampowered.com/steamaccount/addfunds/
Dzięki ci William za ten link. A wiesz, czy ten wirtualny portfel dotyczy tylko paysafecard czy można też innymi metodami tam płacić?
Czyli rozumiem, ze z wirtualnego potfela mozna korzystac tylko na steamie? tak? Przy innych grach sieciowych nie ma takiej opcji?
@alexa gear - Możesz korzystać na Steamie oraz w grach typu Team Fortress 2 ze sklepikiem in-game.
Steam sam przelicza walutę i wpłaca Ci na portfel w euro lub po prostu przelicza na euro i płaci za grę.
Dzieki za info! Apropos walut, myslalam ze placac psc dana kwota jest automatycznie przeliczana ja ich stronie, a nie dopiero przez steam, no chyba ze tak jest tylko przy innych grach
Musze przyznać, że też tak myślałam, ale najwyrazniej tak nie jest :-). Ale pewnie można poczytać o tym też na stronie od paysafe :-). Miłego dnia życzę!
Nie sądze, pewnie tak jest tylko przy steamie, bo do tej pory zawsze jak płaciłam w ten sposób, to odrazu na stronie kwota była przeliczana na inną walute