State of Decay - wersja PC - warto?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
29.11.2013 22:46
pecet007
1
odpowiedz
pecet007
178
~

State of Decay - wersja PC - warto?

Jest teraz promo na Steam -50%, nie śpieszy mi się bo kończy się za jakieś 40h, ale chciałbym wiedzieć co myślicie o tej gierce? Koncepcja wygląda ciekawie... ale podobno wersja na PC jest słabo zoptymalizowana i sterowanie też troszeczkę lipne. Ktoś grał i mógłby coś powiedzieć z własnych doświadczeń?
Dzięki ;)

29.11.2013 22:53
Predi2222
2
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Grałem , imo jedna z ciekawszych koncepcji zombie survivale .Zbieranie zasobów ,budowanie i ulepszanie bazy ,walka z truposzami .
Trochę zbyt szybko robi się monotonna ,jeśli idziesz tylko fabuła to do ukończenia w 10h. Przy free playu grasz tylko do wymaksowania bazy ( ja tak robię) później się przenoszę .
Jeśli chodzi o optymalizację to trochę ostatnio poprawili , kamera potrafi "uciekać" gdy próbujesz ją ustawić za postacią .

Zależnie od tego co oczekujesz od gry .
Z braku ciekawszych ZS warto nabyć .

29.11.2013 23:19
3
odpowiedz
zanonimizowany170920
15
Pretorianin

Obok Left4dead i dayz chyba najlepsza pozycja z zombi. Dzisiaj wyszedl DLC - bardziej nastawiony na survival i sandbox niz podstawowa wersja gry.
Moim zdaniem warto - szczegolnie w promocji.
Wady ? brak multi i tylko jedna mapa.

30.11.2013 10:17
4
odpowiedz
[ziomek]
14
Pretorianin

a ja muszę powiedzieć że gra jest bardzo kiepsko zoptymalizowana, mimo że taki bf4 chodzi mi na wysokich to w tej grze mam problem z 30fps i ciągle są przycinki, sterowniki najnowsze nie wiem może to tak z moim kompem i jak na razie grę sobie odpuściłem tylko na samym początku doszedłem to domu i dałem se spokój z tym

30.11.2013 13:06
pecet007
5
odpowiedz
pecet007
178
~

heh, mam zagwozdkę, bo grać chcę na laptopie który ciągnie większość gierek w 1080p ale jednak z nowości to tylko w low, a jak optymalizacja jest słaba to nie wiem czy pogram :/

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl