State of Decay Potrzebuje porad
Pytania:
1. Jak wyleczyć postać ?Markus w czasie walki dostał troszke i ma teraz mniej życia i napiś "HURT". jak go podratować?
Zaraz Dopiszę resztę. ..
Ale na to jedno potrzebuję natychmiastowej odpowiedzi. :D
Czy tylko mi sie wydaję czy gra ,żyje swoim życiem kiedy w nią nie gram?
Wyjechałem na weekend, przyjechałem patrze a tam mniej zasobów i kilka budynków przeszukanych nie przeze mnie. nikt z domownikow nie gral. Co jest grane ?>
Gra żyje własnym życiem. Możesz po jakimś czasie wejść do gry a tam brak zasobów i kilka trupów.
Ogólnie zasada jest taka, że im dłużej nie grasz, tym konsekwencje są mniejsze. Najbardziej odczuwalne to jest chyba w czasie pierwszej doby.
Da się ten tryb jakoś wyłączyć ? Nie mam czasu grać regularnie . a nie chce za każdym wejściem uzupełniać zasobów.
Xarxexon -
ad. 1 Wrzucić go na trochę do bazy żeby się uleczył (pójść grac inną postacią)
ad 2. - gra żyje własnym życiem, ale w czasie jak w nią gramy. (przynajmniej ja tak miałem)..
Inni członkowie ekipy z bazy losowa idą na misje ( czy zmieniają się np. na stanowisku snajpera na wieży), później jak ich wezwiesz zabierając surowce do bazy, czy potrafią się władować w kłopoty i będą prosić o wsparcie bo mogą umrzeć ;) itp
ad.2a - surowce się zużywają (np. amunicja dla snajpera) czy żarcie żeby utrzymać wszystkich przy życiu i tego nie unikniesz, surowce będziesz całą grę zbierał nawet jak się przeprowadzisz do ciekawszych baz :)