Stary komputer nowa karta graficzna :)
Wiem, że moje pytanie wyda się wam śmieszne, ale wole mieć pewność bo nie mam zamiaru w razie uszkodzenia karty/komputera narażać się na dodatkowe wydatki :)
Posiadam stary 7 letni komputer :
c2d E660 podkręcony do 3,4 ghz
Asus p5wdg2 ws
2 gb ram
GF 8800GTX ultra sli
Wczoraj obie karty niezależnie czy włączone osobno, czy pojedynczo zaczęły sypać artefaktami. Dzisiaj sytuacja się pogorszyła i ekran jest niebieski.
Włożyłem zamiast tych dwóch kart 8800GT z drugiego komputera i wszystko działa prawidłowo.
Niestety, tamtą kartę musiałem włożyć z powrotem do drugiego komputera i teraz mam następujący problem:
Za miesiąc dostarczą mi już nowy komputer, ale chciałbym przez ten czas dokończyć Skyrima i GTA4.
Posiadam kartę MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 i zastanawiam się czy jeśli włożę ją do tego starszego komputera to nic się nie stanie :)?
Podobno działać będzie, ale mocno będzie ograniczał ją procesor i płyta główna.
Nie przeszkadza mi to, tylko nie wiem czy osiągnę na niej wydajność która pozwoli mi zagrać w wyżej wymienione gry w podobnej wydajności do 8800 GTX ultra nawet bez sli.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Podaj jeszcze jakiej firmy masz zasilacz. Jezeli nie jest to jakiś no-name to oczywiście nic się nie stanie. Wydajność również wzrośnie ;p
[3] -> w takim razie śmiało możesz podłączać tę kartę :)
Zasilacz to Tagan 700.
Miesiąc muszę się przemęczyć, a bardzo mi zależy na ukończeniu tych dwóch gier.
Co do wydajności to nie oczekuje cudów bo to leciwy komputer, ale skoro jakiś skok jakościowy będzie to tym lepiej.
Jak będzie wydajniejsza o chociaż 10% od tego co miałem poprzednio w starym komputerze to będę bardzo zadowolony.