Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Stary dekoder, antena, przejsciowka - zagra to ?

02.09.2014 21:16
szymon_majewski
1
szymon_majewski
114
Legend

Stary dekoder, antena, przejsciowka - zagra to ?

Witajcie

Poniewaz od jakiegos czasu zwykla antena juz nie lapie telewizji, bo trzeba miec dekoder, musze pokombinowac co zrobic, zeby uruchomic moj telewizor. Znalazlem w piwnicy stary dekoder Echostar, pochodzacy od Cyfrowego Polsatu, ale ma inne wejscie na antene, dlatego poki co nie sprawdzalem jeszcze, czy moj szalony plan zadziala. Mam wobec tego kilka pytan:

- czy takie dekodery nadaja sie do cyfrowej telewizji (czy dzialaja tak jak te, ktore sprzedaje sie obecnie bez karty) ?
- czy da sie jakos podpiac antene wolnostojaca (mam dwie - jedna podpinana do pradu, druga pasywna ze wzmacniaczem) do takiego dekodera ? Do wspolczesnych dekoderow wpina sie takie anteny i wszystko gra, czy sa jakies przejsciowki od kabla satelitarnego pod zwykla wtyczke ?
- czy dobrze kombinuje, ze jak sie uda, to taki dekoder bedzie mi odbierac darmowe kanaly ?

Gdyby sie jednak okazalo, ze nie da rady, chcialbym chociaz wiedziec dlaczego - raz opchnalem jeszcze starszy dekoder Wizja TV, ktory pozniej sluzyl jako dekoder Cyfry i podobno odbieral wszystko

02.09.2014 22:05
szymon_majewski
2
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Juz po meczu, wiec UPne

02.09.2014 23:09
3
odpowiedz
JakToJestWydane
26
Centurion

-

post wyedytowany przez JakToJestWydane 2019-01-14 12:48:11
02.09.2014 23:20
4
odpowiedz
JakToJestWydane
26
Centurion

Dodam ze mam do sprzedania tuner tv dvbt pod usb, wyglada jak wiekszy pendrive, w zestawie pilot, oryginalne pudelko. Wkladasz do kompa, instalujesz stery, program, podlaczasz antene i normalnie ogladasz tv. W polsce zlapiesz kolo 30 kanalow, 2 w hd, jak mieszkasz blisko granicy to czasami drugie tyle. Nadajniki z czech najbardziej sieja na polske, nawet na pol polski, niemcy slabiej, slowacje tylko blisko granicy, a ukraina ma chyba standard dvbt2 wiec tego ten nie obsluguje.

02.09.2014 23:26
M@co
5
odpowiedz
M@co
127
Krzywda

Szymon to dinozaur, który jeździ maluchem, a tv ogląda na zabytkowym rubinie.
Czy nie lepiej zainwestować w tani telewizor lcd, który będzie zapewne pobierał mniej prądu od tego co obecnie trzymasz w pokoju. Dodatkowo będziesz miał niepowtarzalną możliwość oglądania całej masy syfu. Gorąco polecam!

03.09.2014 00:02
szymon_majewski
6
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Maluchem nie jezdze, bo to nie moje gabaryty, a zamiast Rubina mam w pokoju Thomsona, zreszta wyprodukowanego w moim miescie. Poniewaz juz pojawia sie szastanie moimi pieniedzmi odpowiadam - tani LCD poza faktem, ze jest maly to nie ma kolorow, a jakosc masz jak w Youtube 240p. Dzisiaj odpalilem sobie na kineskopie film test HD dedykowany dla Sharp Aquos - poza rozdzielczoscia nie mam absolutnie zadnych ale do jakosci obrazu.

JakToJestWydane, z tego co rozumiem, to bedzie sie gryzc technologicznie, to ma wiekszy sens. Pozostaje pytanie po co komus byl jeszcze starszy dekoder, ktory sprzedalem, ale tego sie juz chyba nie dowiem.

Forum: Stary dekoder, antena, przejsciowka - zagra to ?