Starsze sezony w F1 2013? [plotka]
No właśnie, na facebooku Codemasters pojawiła się informacja że jutro zostaną zaprezentowane nowości w F1 2013, w internecie krąży obrazek który sugeruje że pościgamy się także formułami z okolic sezonów 1990-1995.
Fake? Być może, ale byłbym bardzo zadowolony taką innowacją.
Niektórzy twierdzą też że zapowiedź gry została nieco przesunięta, bo toczą się prace nad next-genową wersją gry.
Ten tweet: https://twitter.com/T4RG4/status/355450353438826497 też nieco podgrzewa atmosferę.
A czego Wy oczekujecie po następnej F1?
Co oczekuje? Żeby nie była tak nudna jak poprzednie części...
No to może wytłumaczysz mi, które aspekty poprzednich F1 nie spełniły Twoich oczekiwań, co sprawiło że uważasz grę za nudną?
Uważałeś że w formule 1 będzie tuning, pościgi z policją i strzelanie laserami?
Mogę zgodzić się z tymi którzy zarzucają że gra jest bardzo arcade'owa, ale w żadnym wypadku nie powiedziałbym że jest nudna. Klimat wyścigów formuły 1 jest bardzo dobrze zrealizowany.
Grałem w 2010 i 2011 jako wtedy wierny fan formuły nie podobało mi się, że nie ma wielu szczegółów np:
- Brak okrążenia na rozgrzewkę
- Brak wręczenia pucharów
Co jeszcze można by dodać? Możliwość edytowania swojego kasku (jakiś fajny edytor stworzyć), Ścigania się starymi bolidami (jak na zdjęciu) lub jeszcze starszymi.
Jeśli to okaże się prawdą, to będę zachwycony. Chciałem się ścigać z Senną i Prostem, a do tego dojdą jeszcze stare tory. A od najnowszej F1 oczekuje poprawy trybu kariery, oraz wprowadzenie większej ilości kraks na torach. Nie chodzi mi o to, że na metę ma docierać po 5 zawodników, ale jednak kraksy w F1 2010-2012 były ograniczone do absolutnego minimum. Jeśli to wprowadzą, to będę zadowolony.
@edit
I jeszcze zapomniałem o tej całej otoczce wyścigowej, czyli okrążenia formujące, wręczenie pucharów, odegranie hymnów narodowych itp.