Star Wars : The Old Republic problem z subskrypcją konta

Forum Gry MMO
Odpowiedz
25.12.2011 12:10
Gofe123
1
odpowiedz
Gofe123
26
Psychol

Star Wars : The Old Republic problem z subskrypcją konta

Witam

Mam problem z subskrypcją konta w SWTOR .
Zainstalowałem grę , stworzyłem konto i podałem klucz z pudełka .
Standardowo powinienem mieć darmowe 30 dni gry .
Na stronie jest napisane , że tyle właśnie mam .
Gdy odpalam grę pojawia się komunikat uniemożliwiający kliknięcie przycisku " Play "
" There is currently no active subscription on this account . Activate yout account here . "
Gdy klikam "here " przenosi mnie na stronę , gdzie uzupełniłem tajne pytania .
Po zaaktywowaniu klucza z pudełka mam taki komunikat .
" You have 29 days of play time remaining. You must sign up for a recurring subscription plan or redeem a Game Time Code before you can play. If you sign up for a recurring subscription, you will be billed automatically at the end of your current remaining play time. "
Co robić ? Nie mogę przez to grać .

25.12.2011 12:12
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

Pan przeczyta uważnie komunikat z pudełka, tudzież strony sklepu.
"Gra wymaga stałego dostępu do internetu, rejestracji konta (wymagany wiek powyżej 14 lat), opłaconego abonamentu i weryfikacji metody płatności przed uzyskaniem dostępu do gry."
Innymi słowy, musisz dodać kartę kredytową lub pre-paid.

W każdym płatnym MMORPG jest taki sam proces rejestracji.

25.12.2011 12:16
Gofe123
3
odpowiedz
Gofe123
26
Psychol

Dodałem tą kartę która była w pudełku wraz z grą .
Ponoć ma mi ona dać 30 dni darmowego grania .
Więc chyba nie muszę nic już kupować .

25.12.2011 12:17
4
odpowiedz
koobon
82
Legend

Odetchnij i przeczytaj mój poprzedni post raz jeszcze.

25.12.2011 12:31
Gofe123
5
odpowiedz
Gofe123
26
Psychol

Jak określić czy będę płacić z pre paidów czy z karty kredytowej ? Przecież wpisując kod z pudełka powinienem uzyskać dostęp do 30 dni gry . Czyli to jest swoistego rodzaju pre paid .
Więc muszę zapłacić jeszcze raz ?

25.12.2011 12:41
6
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Tak. Albo podać numer karty kredytowej. Wtedy pobiorą z konta kilka zł, później je oddadzą, ale po zakończeniu subskrybccji zostanie ona automatycznie przedłużona (o ile na karcie będzie dostateczna ilość środków).

25.12.2011 12:48
7
odpowiedz
koobon
82
Legend

Może po prostu przyjmij do wiadomości smutny fakt, że jednak musisz, albo zapłacić za 90-cio dniowy pre-paid, albo dodać numer karty kredytowej. W tym drugim przypadku nic Cię to nie kosztuje, gdyż płatność kartą możesz po weryfikacji konta (patrz [6]) zablokować.

"Jak określić czy będę płacić z pre paidów czy z karty kredytowej ?"
swtor.com --> my account --> subscription
Wybierasz:
Sign up for a recurring subscription plan. - w przypadku karty kredytowej
Game time code - w przypadku pre-paida

"Przecież wpisując kod z pudełka powinienem uzyskać dostęp do 30 dni gry" - no i uzyskałeś. Swoją drogą te 30 dni liczy się od dnia zarejestrowania kopii, a nie od momentu rozpoczęcia gry, więc im dłużej trwa nasza dyskusja tym krócej będziesz grał.
"Czyli to jest swoistego rodzaju pre paid" - a tu się mylisz.

25.12.2011 15:18
PS3fan
8
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Ja mam taki sdam problem jak szanowny autor. I jestem w tego typu sprawach laikiem. Dlatego moglibyście mi jeszcze raz, powoli i bardzo wyraźnie, najlepiej w jednym poście opisać, o co chodzi, bo nie zrozumiałem?
Przecież do gry dodawane jest 30 dni abonamentu. I, żeby zacząć grać, muszę jeszcze dodatkowo zapłacić za jego aktywację, czy jak to wygląda?

25.12.2011 15:35
9
odpowiedz
Poelsan_NPC
35
Legend

Ja rozumiem to tak, że musisz im dać gwarancję, że jesteś wypłacalny tj. masz jak zapłacić za następne miesiące grania. Chamskie zagranie, ale sprytne zarazem.

25.12.2011 15:46
PS3fan
10
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Ach, to o to chodzi. Czyli po podaniu tego numeru karty będę mógł go usunąć i już nie będzie problemu tak?

25.12.2011 17:50
Karalion
11
odpowiedz
Karalion
11
Chorąży

Tak

25.12.2011 17:51
Blink!
12
odpowiedz
Blink!
139
Generał

PS3fan-> Dokładnie tak.

25.12.2011 18:06
13
odpowiedz
Jederemiasz_NPC
203
Legend
Forum Forum Gry MMO
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl