Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Star Wars : The Old Republic problem z subskrypcją konta

25.12.2011 12:10
Gofe123
1
Gofe123
26
Psychol

Star Wars : The Old Republic problem z subskrypcją konta

Witam

Mam problem z subskrypcją konta w SWTOR .
Zainstalowałem grę , stworzyłem konto i podałem klucz z pudełka .
Standardowo powinienem mieć darmowe 30 dni gry .
Na stronie jest napisane , że tyle właśnie mam .
Gdy odpalam grę pojawia się komunikat uniemożliwiający kliknięcie przycisku " Play "
" There is currently no active subscription on this account . Activate yout account here . "
Gdy klikam "here " przenosi mnie na stronę , gdzie uzupełniłem tajne pytania .
Po zaaktywowaniu klucza z pudełka mam taki komunikat .
" You have 29 days of play time remaining. You must sign up for a recurring subscription plan or redeem a Game Time Code before you can play. If you sign up for a recurring subscription, you will be billed automatically at the end of your current remaining play time. "
Co robić ? Nie mogę przez to grać .

25.12.2011 12:12
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

Pan przeczyta uważnie komunikat z pudełka, tudzież strony sklepu.
"Gra wymaga stałego dostępu do internetu, rejestracji konta (wymagany wiek powyżej 14 lat), opłaconego abonamentu i weryfikacji metody płatności przed uzyskaniem dostępu do gry."
Innymi słowy, musisz dodać kartę kredytową lub pre-paid.

W każdym płatnym MMORPG jest taki sam proces rejestracji.

25.12.2011 12:16
Gofe123
3
odpowiedz
Gofe123
26
Psychol

Dodałem tą kartę która była w pudełku wraz z grą .
Ponoć ma mi ona dać 30 dni darmowego grania .
Więc chyba nie muszę nic już kupować .

25.12.2011 12:17
4
odpowiedz
koobon
82
Legend

Odetchnij i przeczytaj mój poprzedni post raz jeszcze.

25.12.2011 12:31
Gofe123
5
odpowiedz
Gofe123
26
Psychol

Jak określić czy będę płacić z pre paidów czy z karty kredytowej ? Przecież wpisując kod z pudełka powinienem uzyskać dostęp do 30 dni gry . Czyli to jest swoistego rodzaju pre paid .
Więc muszę zapłacić jeszcze raz ?

25.12.2011 12:41
6
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Tak. Albo podać numer karty kredytowej. Wtedy pobiorą z konta kilka zł, później je oddadzą, ale po zakończeniu subskrybccji zostanie ona automatycznie przedłużona (o ile na karcie będzie dostateczna ilość środków).

25.12.2011 12:48
7
odpowiedz
koobon
82
Legend

Może po prostu przyjmij do wiadomości smutny fakt, że jednak musisz, albo zapłacić za 90-cio dniowy pre-paid, albo dodać numer karty kredytowej. W tym drugim przypadku nic Cię to nie kosztuje, gdyż płatność kartą możesz po weryfikacji konta (patrz [6]) zablokować.

"Jak określić czy będę płacić z pre paidów czy z karty kredytowej ?"
swtor.com --> my account --> subscription
Wybierasz:
Sign up for a recurring subscription plan. - w przypadku karty kredytowej
Game time code - w przypadku pre-paida

"Przecież wpisując kod z pudełka powinienem uzyskać dostęp do 30 dni gry" - no i uzyskałeś. Swoją drogą te 30 dni liczy się od dnia zarejestrowania kopii, a nie od momentu rozpoczęcia gry, więc im dłużej trwa nasza dyskusja tym krócej będziesz grał.
"Czyli to jest swoistego rodzaju pre paid" - a tu się mylisz.

25.12.2011 15:18
PS3fan
8
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Ja mam taki sdam problem jak szanowny autor. I jestem w tego typu sprawach laikiem. Dlatego moglibyście mi jeszcze raz, powoli i bardzo wyraźnie, najlepiej w jednym poście opisać, o co chodzi, bo nie zrozumiałem?
Przecież do gry dodawane jest 30 dni abonamentu. I, żeby zacząć grać, muszę jeszcze dodatkowo zapłacić za jego aktywację, czy jak to wygląda?

25.12.2011 15:35
9
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Ja rozumiem to tak, że musisz im dać gwarancję, że jesteś wypłacalny tj. masz jak zapłacić za następne miesiące grania. Chamskie zagranie, ale sprytne zarazem.

25.12.2011 15:46
PS3fan
10
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Ach, to o to chodzi. Czyli po podaniu tego numeru karty będę mógł go usunąć i już nie będzie problemu tak?

25.12.2011 17:50
Karalion
11
odpowiedz
Karalion
11
Chorąży

Tak

25.12.2011 17:51
Blink!
12
odpowiedz