STALKER Zew Prypeci - zamkniete drzwi z kodem w Zatonie

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
01.03.2014 15:12
claudespeed18
1
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

STALKER Zew Prypeci - zamkniete drzwi z kodem w Zatonie

Pamiętam, że zwiedzajac jakiś budynek (w pierwszym sektorze Zaton) i jego podziemia widziałem ciężkie drzwi z kodem dostępu. Takie same są w sektorze Jupiter w bazie z punktem ewakuacyjnym i tam zdobywamy papiery z kodem a potem walcząc z Burerem dostajemy się do mini zbrojowni. Jednak powtórzę, że tamte drzwi widziałem w Zatonie i myślałem,że będzie może potem jakaś misja z nimi zwiazana. Chyba było to w bazie najemników(zdobywanie dokumentów dla Sowy) lub w legowisku pijawek albo gdzie indziej... Może tak tylko sobie tam są? Chociaż widniał napis 'brak kodu' gdy celowałem w konsolę.. Ktoś kojarzy te drzwi?

01.03.2014 15:18
Predi2222
2
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Chodzi chyba o drzwi do laboratorium w którym jest dokumentacja potrzebna do naprawy obiektu 62 (karabinu Gaussa).

spoiler start

Misja zaczyna się w Prypeci gdy przejmujemy "nieznaną broń". Dowódca mówi że my mamy znajomości z zonie i może któryś stalker wie co to jest . Udajemy się do mechanika w zatonie ,pokazujemy mu pukawkę ,on mdleje a gdy się budzi mówi nam co to jest,jaki jest stan tego urządzenia i daje kartę dostępu do tych drzwi .

spoiler stop

01.03.2014 16:32
claudespeed18
3
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

nie dotarłem jeszcze do Prypeci, powtarzam te drzwi są w ZATON'ie :)

EDIT: przypomniałem sobie, że te drzwi są lekko uchylone i mają kod dostępu(konsolę) po prawej, są tak uchylone że człowiek by się przecisnął ale wciąż są chyba tylko.. bo są

01.03.2014 18:13
claudespeed18
4
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

dobra, przeszedłem się do Zatonu bo switało mi, że jest to w jakiejś bazie wojskowej i fakt, owe drzwi są na tyłach budynku przy zniszczonym helikopterze i elektrycznych anomaliach w dolnym-lewym rogu mapy; tak więc poszedłem je zobaczyć ponownie i co dziwne! drzwi były otwarte.. zszedłem niżej a tam kilka granatów, amunicja, schowek z apteczkami wojskowymi i wielka blacha z dziurami oraz działko za ścianą! jakieś testy nowej broni? hmm :)

01.03.2014 20:40
Predi2222
5
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox
Wideo

oraz działko za ścianą! jakieś testy nowej broni? hmm :)

To co pisałem w poście nr 2 . Na zakończenie gry powinno być wyjaśnienie .

zaczyna się od 0:50 ,uwaga spory spolier .

02.03.2014 12:55
claudespeed18
6
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

faktycznie jest tak jak pisałeś, dopiero jestem w Prypeci i nie sądziłem, że cofnie mnie jakaś misja aż 'tam' ale co dziwne jak wspominałem drzwi miałem otwarte gdy przeszedłem się tam ponownie przed wyruszeniem do Prypeci.. hmm ?!? teraz miałem karte od Kardana ale i tak drzwi były otwarte, zaswiecily sie tylko na zielono wydajac dzwiek..

również pojawiły się zombie i nibyolbrzym oraz znalazłem wejście do tej broni, jakoś wcześniej nie widziałem tego szybu na górze ;)

02.03.2014 13:48
Predi2222
7
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

ale co dziwne jak wspominałem drzwi miałem otwarte gdy przeszedłem się tam ponownie przed wyruszeniem do Prypeci.. hmm ?!?

A tam czasami nie ma dwoje drzwi ?Coś mi się jakoś kojarz że pierwsze były otwarte ,a do drugich trzeba było karty od tego alkoholika .

Pobiorę niedługo mod misery ,to sprawdzę . Może to jakiś błąd lub mod ?

02.03.2014 23:11
claudespeed18
8
odpowiedz
claudespeed18
221
Call me Snake

jest zejscie schodami 1 piętro w dół w budynku w samym rogu bazy(wcześniej biurko ze schowkiem z Desert Eaglem(któego nijak wziąć sie nie da ale olać) i tylko tamte drzwi; żaden mod, czysta gra; drzwi z początku były uchylone około 1/4 'rozwartości' i tak je zapamiętałem, dopiero po odwiedzeniu drzwi z kodem z papierów w bazie w sektorze Jupiter gdzie jest niby punkt ewakuacyjny i otworzeniu ich przypomniałem sobie o tamtych, po zrobieniu tego wątku i sprawdzeniu były już otwarte, tak jak pisałem wcześniej :) cóż bug i tyle chyba

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl