Czy można wykonać wszystkie bądz większość zadan dla każdej frakcji będąc do każdej w miarę dobrym stosunku? albo chociaż zmieniać je, np sam osobiście wolę Wolność ale czy mółgbym najpierw wykonać zadania dla Powinności a potem odegrać sie na nich by odzyskać zaufanie Wolności? Czy wybór początkowy zapisze się w nas i wroga frakcja będzie strzelać a nie przebaczać? ;) Może chociaż kilka zadań dla jednej, potem dla drugiej, by wciąż być w miarę neutralnym itd, ostatecznie wybrać Wolność i być z nimi w najlepszej relacji... trochę zamotane ale każdy kto lubi odkryć grę na 100% wie co mam na myśli :]
Pytanie tylko czy robiąc tylko część zadań dostaniemy nie wszystko infa o skrytkach, bo te chyba mają do kupienia ludzie w miarę postępu we frakcji hm?
Jak natomiast z bandytami na wysypisku? Można dla nich robić misje nie tracąc zbytnio u Stalkerów? Podobno można wykupić zaufanie Stalkerów u Sidorowicza ale czy tylko te minusowe i nie będą do mnie od razu strzelać ? ;)
Jak już wybierzesz jakaś frakcję to zwykle masz na pieńku u ich wrogów. Najlepiej imo jest wstąpić do wolnych stalkerów .Wtedy tłuszcze (oprócz mutków) bandytów ,najemników ,zombie i wojskowych .
Najgorzej jest u bandytów,bo wtedy cb wszyscy ganiają (chyba oprócz czystego nieba).
Co do przechodzenie z frakcji do frakcji to chyba jest to tylko możliwe,gdy dana grupa nie jest ci wroga.
Podobno można wykupić zaufanie Stalkerów u Sidorowicza
Pierwsze słyszę ...
Dopóki nie przyłączysz się do danej frakcji, to możesz robić zadania zarówno dla jednych jak i drugich bez obaw o konsekwencje. Ale jak już dołączysz do np. stalkerów, to u bandytów będziesz mieć przerąbane do końca gry - w drugą stronę działa to oczywiście tak samo. Identyczna sytuacja ma się z Wolnością i Powinnością.
Podobno można wykupić zaufanie Stalkerów u Sidorowicza ale czy tylko te minusowe i nie będą do mnie od razu strzelać ? ;)
Jest to możliwe tylko w jednym momencie, jeżeli nagrabiłeś sobie u stalkerów przed pierwszą wizytą u Sidorowicza. Wtedy zanim ten wyśle Cię do bazy stalkerów w celu zdobycia walizki, będzie trzeba dać w łapę.