Sprzedam zabytek - 486 DX2 66MHz, 8MB RAM, 850MB HDD, Win 3.11
Sprzedam komputer z procesorem 486 DX2 66MHz. 8MB pamieci ram. Dysk twardy Maxtor 850MB. W sklad zestawu wchodzi rowniez zasilacz, cd-rom, stacja dyskietek, karta dzwiekowa, karta graficzna i obudowa. Calosc dziala na plycie Intela. W komplecie jest rowniez oryginalny Windows 3.11 na dyskietkach, wraz z polskim podrecznikiem uzytkownika. Zestaw firmowany jest przez Optimusa i cena za ktora zostal zakupiony (okolo roku 1994) to 4000 zł. W tej chwili ze wzgledu na duza wartosc kolekcjonerska komputera, kwota jaka mnie zadolowli to polowa tej sumy. Pozdrawiam!
Dużą wartość kolekcjonerską? Chcesz mi powiedzieć, że mam w piwnicy dwa tysiące złotych, o których nie mam pojęcia? :-)
ROTFL;D Połowa magazynów uczelni/instytucji państwowych jest pełna takiego złomu, a ty za niego 2 tysiące chcesz ;D Powodzenia życzę.
Moge ci dac za niego 2m kabel USB.
W tej chwili ze wzgledu na duza wartosc kolekcjonerka komputera, kwota jaka mnie zadolowli to polowa tej sumy.
o Fuck- trzeba będzie reanimować rdzewiejącego na strychu cyrixa 5x86 z 16MB RAM i dyskiem 250MB
kwota jaka mnie zadolowli to polowa tej sumy
za 20zł mogę wziąć :D
spoiler start
2000zł buahahahaha, wartość kolekcjonerska...o Boziu !!
spoiler stop
Dać 2000zł, żeby składować złom, nice.
No i co z tego, że działa. Ja dałem o wiele mniej za o niebo lepszy sprzęt na którym teraz siedze. Powodzenia w sprzedaży.
Ja wyceniam ten sprzęt na 50 zł i pisze to na serio.
Jak wszystko jest w dobrym stanie i się prezentuje z klasą to może i 150-200 wyciągniesz.
arti za 50 zł to masz taki sprzęt:
http://allegro.pl/komputer-rok-gwarancji-system-office-katowice-i1543070740.html
ten tutaj to to mniej jest wart niż pudło, w którym miałby być wysłany. Nie mówiąc już o koszcie wysyłki
Za te cene? Krzyzyk na droge.
ED.
Moj laptop jest duzo lepszy, a kosztuje duzo mniej.
Rany Boskie... Dwa miesiące wywaliłem do kosza prawie 6 tysięcy... Fcuk! Oddałem trzy kompy (najlepszy to był Pentium 75), zbieraczom złomu komputerowego, którzy co kilka miesięcy przejeżdżają przez moją wioskę... Ech...
Mam ciagle dzialajacgego QuickShota I, kupionego do ZX Spectrum w 1987, za bodaj 1/5 sredniej krajowej pensji.
czy ktos jest chetny zeby dac za niego powiedzmy 500 zl?
Ja mam quickshot'a python 1m w pudelku, jeszcze w folii - za ten okaz zadowoli mnie kwota 450 zl.
krukilis -> Niedawno pół ciężarówki takich "zabytków" wywieźliśmy z magazynku w pracy. Były znacznie starsze i bardziej zabytkowe sprzęty. W tym działający XT-ek (który coś tam warty pewnie by był) i 286 w stanie praktycznie jak z pudełka :)
Ten twój to żaden zabytek. Można jeszcze takie spotkać jako komputery fakturujące w wielu miejscach.
P.S. Niezła próba prowokacji tak w ogóle :)
http://allegro.pl/pc-xt-cpu-8088-monitor-hercules-zabytek-i1539904776.html
Ale zestaw z monitorem czy bez? Bo jak bez, to ile trzeba dopłacić do monitora? I czy monitor również w wersji dla kolekcjonerów?
W piwnicy wciąż mi się wala sporo takich "zabytków".
Jest też software - oryginalny (i wciąż sprawny) Win 3.11 na dyskietkach razem z podręcznikiem obsługi MS. W tej samej piwnicy zalega także oryginalny DOS 6.22
Tak się zastanawiam ile zawołać za te absolutnie kolekjonerskie klasyki - czy kwota 500 zł. nie będzie nazbyt skromna ;-) ?
Cześć wszystkim. Chciałbym kupić komputer 486 dx4 - najlepiej w jakiejś ciekawej obudowie. Wiem, że jest cała masa osób, które takie coś posiada w domu i chciałaby się tego pozbyć. Piszcie do mnie śmiało !!! Szukam też dyskietek z tego czasu (oczywiście nie pustych) oraz innych akcesoriów. Jak tylko coś macie lub wiecie to piszcie. Mój mail: miiwkuel w domenie gmail.com.