Mam problem. Kupiłem cooler Spartan LT HE992v2 i mam płyte główną Ga-ep35-ds3, mianowicie chodzi o to że obudowa procesora jest zbyt duża i cooler nie mieści się na płycie. Cooler jest dociśnięty do procka ale nie można go zapiąć zatrzaskiem bo brakuje dosłownie pare mm... Przecież pisało że cooler pasuje na płyty socketu 755, a tu taka niespodzianka. Co mam zrobić?
W jakim sensie brakuje kilku mm? Radiator o coś się opiera? Z tego co widzę na zdjęciu płyty to nie ma opcji by ten cooler tam nie wszedł, potencjalnie coś źle robisz. Na S775 często trzeba było się nagimnastykować by się chciało zatrzasnąć.
Chodzi o to że jak założę na 1 klips to na drugi brakuje 2-3mm i choć bym nie wiem co zrobił to nie chce dosięgnąć. Próbowałem nawet najpierw cooler zapiąć na klipsy a później to kółko z coolerem na płyte, ale te haczyki które się w pina do płyty i które to wszystko trzymają to nie dosięgają, brakuje tych paru mm, gdzieś ok 3-5mm.
Pomoże ktoś?
Dobra musiałem się trochę pobawić z wyciąganiem płyty i na chama wpychania tego coolera.