Solidny Gamepad dla PC

Forum Komputery
Odpowiedz
11.07.2013 23:21
Persecuted
1
odpowiedz
Persecuted
164
Adeptus Mechanicus

Solidny Gamepad dla PC

Witam.

Tak jak w tytule, poszukuję DOBREGO kontrolera do PCta. Jedyny wymóg (oczywiście oprócz jakości) to D-pad rozdzielony na 4 przyciski (tak jak w DS3). Z tego względu często polecany PCtowcom pad z X360 odpada. Oryginalnego DS3 też raczej nie chcę, bo on musi być specjalnie emulowany pod PC, poza tym niezbyt pasuje mi jego ergonomia (jest mały i źle mi się go trzyma).

Najlepszym wyjściem byłby pad o kształcie tego z X360, ale z D-padem w stylu DS3. Coś takiego istnieje ( http://www.razerzone.com/gaming-controllers/razer-sabertooth ) ale cena że cho cho...

Jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam.

11.07.2013 23:57
2
odpowiedz
Cviatcuss
33
Pretorianin

Raczej w rozsądnej cenie jak sam widzisz nie znajdziesz, sugeruję jednak przekonanie się do pada z X360, sam używam bezprzewodowego od lat do PC i jestem zadowolony.

12.07.2013 00:04
Persecuted
3
odpowiedz
Persecuted
164
Adeptus Mechanicus

@Up

Kategorycznie odpada. Używałem tego pada i krzyżak jest po prostu słaby. D-pad "zlepiony" w kółko to przeżytek, od tego są analogi. D-pad musi być precyzyjny.

12.07.2013 11:12
pecet007
4
odpowiedz
pecet007
179
~

pad od xboxa - nie ma lepszego, digitale faktycznie ma słabe, ale do czego ich będziesz używał? do zmiany broni? jedyne z czego się korzysta to analogi a te są świetne

12.07.2013 11:39
Persecuted
5
odpowiedz
Persecuted
164
Adeptus Mechanicus

@Up

Np. do bijatyk ;).

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl