Mam pewien dylemat. Otóż przeszukałem masę GB internetu i oprócz tego, że poznałem nieco właściwości tzw. smartfonów to można powiedzieć mam jeszcze większy problem.
Moja podstawowa rozterka to: mam wybrać jeden z tańszych modeli typu MyPhone, Kruger&Matz, Prestigio (ale za to nowy i z gwarancją) czy skusić się na coś z wyższej półki np. troszkę starszy model samsunga, ale za to używany więc niepewny. Gdy już zdecyduję sie na jeden lub drugi wariant to teraz kolejny problem - jaki model?... jest tego od groma i czytając dziesiatki komentarzy natrafiłem na cudowne opinie wychwalające sprzęt, ale także krytykę w stylu "nigdy nie kupuj tego szajsu". Tak więc proszę was o subiektywne opinie, ale oczywiście odniesienie do znajomych którzy dany model posiadają również mile widziane.
Moje wymaganie nie są zbyt wygórowane:
-cena: jak już wcześniej pisałem maxymalnie 500 zł (nie, nie zapłacę ani złotówki więcej).
-system: raczej tylko android
-płynność działania: chciałbym aby telefon działał jak najpłynniej, oczywiście ścięcia 2 razy dziennie po których trzeba wyjąć baterię nie będą dla mnie wielką komplikacją i przyjmę je na luzie, ale żeby nie zdarzało się to co godzinę, a dodyk nie działał jak stara książka w której trzeba ostro sie namęczyć zeby przerzucić stronę, telefon ma być w miarę płynny chociaż wiem że za tą cenę nie mogę się spodziewać nie wiadomo czego
-wifi: jako że dużo korzystam z internetu fajnie gdyby ten element był dość dobry
-bateria: chciałbym, aby przy dość intensywnym użytkowaniu starczała od rana do wieczora
Proszę o pomoc :)
Nie znam się na smartfonach, mogę Ci tylko powiedzieć, że ja używam THL W100S - dziwna konstrukcja, ale sprawia się bardzo dobrze. Bateria trzyma 3 dni (ale ja nie siedzę cały czas na fonie). Szybkość reakcji jest super, a i spasowaniu nie można nic zarzucić - nic nie trzeszczy. Mankamentem jest jakość zdjęć w gorszych warunkach. Gdy się zaczyna ściemniać lub jest bardzo pochmurno, to lepiej go nie używać.
http://allegro.pl/moto-g-8gb-100-sprawny-bez-sim-locka-i4280068549.html
dorzuc 5 dych i bedziesz mial cos co nie jest chinczykiem, ktory nie ma wsparcia :) mialem w swoim zyciu chyba 2 chinczyki i dopiero moto moge nazwac stabilna i godna polecenia sluchawka.
ja mam goclevera, moja dziewczyna lenovo i mimo, że nonajmy to sprawdzają się świetnie.
Więc nie skreślaj tych mniejszych firm ;)
zależy jak się trafi, czasem przez dlugi czas jest wszystko ok, czasem od 1 dnia zaczynaja sie bzdurne problemy.
ja mialem pentagrama i krugera :) generalnie ta cala chinszczyzna to dokladnie to samo, tylko napisem sie rozna, goclever tez do tej grupy nalezy
@UP - w takim razie Lenovo nalezy do Google?
A, Lenovo kupilo od Google Motorole. Sam tez bede kupowal Moto G.