Witam, zastanawiam się nad kupnem jakiegoś smartfona do 400 zł. Nie wiem, który będzie najlepszy. Najlepiej podawajcie modele od Sony i Samsung'a, choć możecie podać jakieś inne, bo nie znam się na tym zbytnio. :)
Drugie pytanie:
Czy warto zamienić Sony Xperię E za Samsung Galaxy Young ?
Czytałem trochę o tych Lumiach i mówią, że słabo jest u nich z aplikacjami/grami (android ma więcej).
Bardziej wole telefon z androidem, ale dzięki.
W gry i tak za bardzo nie pograsz na telefonie za 400 zł a lumie mają płynniejszy system a telefon jest według mnie najlepszy w tej strefie cenowej.
Mnie denerwuje w tych Lumiach ten Windows Mobile podobny do ósemki. Dlatego nie chce ten model telefonu.
Broniłeś rękoma i nogami Xperię E, a teraz chcesz co innego?
Lumia z Windowsem to bezkonkurencyjny telefon w tej granicy cenowej. Jedyny minus to właśnie mała ilość gier i aplikacji, ale jeśli nie jesteś maniakiem, to telefon jak znalazł.
->>>VikingusPL :: Te kwadraciki. Nie mogę dojść co i jak. Byłem w salonie Play i widziałem podobny model. Jakoś mi nie podszedł.
->>>cswthomas93pl :: Z tego co wiem, to masz Samsung'a Galaxy Mini 2 czy jakoś tak i jak się sprawuje ? On ma już stary android... dlatego pytam.
Warto byłoby do Nokii się przekonać.
Sprawuje się bardzo dobrze. Aktualnie mam 2.3.6 i nawet nie wiem, czy są jakieś aktualizacje. W zupełności wystarczalny telefonik.
Nokia nie jest tak zła. Znajomy miał różne telefony Iphony, Samsungi, Sony, HTC... i w raz mu Nokijka najlepsza. Ale ja chcę telefon dotykowy z androidem, ale dzięki Tom.
Co powiecie o przesiadki z Sony Xperii E za Samsunga Galaxy Young ?
Lumia 520 będzie lepszym wyborem niż jakikolwiek smartfon za 400 PLN oparty o śmieciowego androida. Sprawa oczywistą jest również to, że na androidowym smartfonie za 400 PLN możesz zapomnieć o większości gier z katalogu Play.
[edit] Czy ja dobrze widzę przy tym samsungu? Wyświetlacz 256k kolorów, 320 x 480 px (3.27") 176 ppi? O matko...
Gry typu gta moze i nie beda chodzic (choc nie wiem), ale znakomita wiekszosc gier z katalogu play bedzie chodzic na telefonie za 400zl.
snopek9 - miałem kontakt z szajsungiem z androidem za 400 PLN jako przejściowym telefonem słuzbowym (brrrr) i niestety, ale większość albo była niedostępna, albo po instalacji nie dało się w nie grać, bo ilość wyświetlanych fpsów oscylowała w granicy 5 (np. Angry Birds Go). O problemach z pamiecią, którą android wsuwa jak oszalały i nie potrafi zwalniać nawet nie wspominam. O wszelkich GTA i innych wymagających gierkach na kibel oczywiście z miejsca można zapomnieć.
Jakoś mnie nie przekonuje Lumia 520. :/ A miał ktoś z was go ? I jakie wrażenia ? Do różnych gier/aplikacji nadaje się ? Jaki ma procesor ?
Najbardziej mnie kuszą do kupna jakiś model od Sony lub Samsunga. Coś na przykład jak Xperia Miro lub Galaxy Young...
Dobra przemyśle sprawę. Dzięki za pomoc !
->>>gramacz :: Po co mi chiński bubel, jak mogę sobie kupić firmowy ?
Myślę nad Xperią Miro i Galaxy Young'a. Nie wiem, który telefon lepiej wybrać. :/ Doradzicie ?