Witajcie, chciałbym kupić smartfona do 1000zł. Moja lista priorytetów od najważniejszych do najmniej ważnych cech, które chciałbym by telefon posiadał:
1. Duża bateria
2. Żeby nie zamulał podczas przeglądania internetu (podejrzewam że chodzi o dobry procesor tu)
3. Ekran nie mniejszy niż 4,7 cala
4. Dobry wyświetlacz
5. Nie wiem jakie znaczenie ma wersja systemu android, ale domyślam się że najlepiej by był najnowszy, lub w miarę nowy. Nie jestem osobą która instaluje milion aplikacji na telefonie.
Dziękuję.
Czytałem wiele dobrych opinii o Asus Zenfone Zoom S. Który z tych dwóch modeli Asusa lepszy? Zapomniałem jeszcze dodać, że fajnie by było jakby telefon miał dobry głośnik/i, ale nie jest to aż tak ważne.
Zoom s ma starego androida 6.0, mniejszą rozdzielczość ekranu i wymiary zbliżone do M1 przy ekranie mniejszym o 0,5 cala.
Ps. M1 ma całkiem niezły głośnik. Lepszy moim zdaniem od x compact.
Ps2. Zoom ma nakładkę zen ui która nie każdemu pasuje, M1 ma czystego androida.
Xiaomi Mi A2 Lite.
Snapdragon 625 znany z dobrej wytrzymałości + 4000mAh.
No i Android One, czyli czysty system bez żadnych dziwnych nakładek czy konieczności flashowania ROMów.
Telefon Xiaomi Redmi Note 5 lub 6. Ewentualnie Moloch jakim jest MI MAX 3 (5500mAh), ale ten 1200 zł około.
Czy ktoś może wyjaśnić mi - laikowi - czemu Android One jest lepszy od innych wersji tego systemu? Czytam o jakichś nakładkach producentów czy coś, ale jakie to ma praktyczne przełożenie na korzystanie z telefonu? Nie jestem aż tak wymagającym użytkownikiem telefonu, używam go do codziennych czynności.
Ok, więc zostały Xiaomi Mi A2 Lite i Asus Zenfone Max Pro M1. Mam trochę dylemat z wyborem, który lepszy? Czy Xiaomi ze względu na Android One jest lepszym wyborem patrząc przyszłościowo?