Słuchawki "duże" do 200 zł jakie ?
Witam !
Niedługo urodziny, więc chce sobie sprawić prezent.
Wypadło na słuchawki z racji tego iż dużo słucham muzyki na tel. a słuchawki "pchełki" już mi nie odpowiadają, mam nadzieje że ktoś jakieś mi doradzi. Narazie myślę nad tymi: http://www.electro.pl/Sluchawki_SONY_MDR_XB600B-705798.html?gclid=CNmlxOqH87oCFYdf3god2kYAfQ
Dobry wybór ? z góry dzieki !
Właśnie też teraz szukam słuchawek i kryteria mam podobne. Słuchałem tych Sony co podałeś w media expert bo można było przetestować i muszę powiedzieć, że brzmią średnio. Mają strasznie rozlazły bas i kładą nacisk raczej na niższe tony. Jeżeli lubisz taki dźwięk to ok. Najlepiej jakbyś sam przetestował to zobaczysz czy Ci odpowiada dźwięk, ale zdaję sobie sprawę, że może to być trudne. Testowałem też sony mdr zx-300 i powiem szczerze, że słuchawki brzmią całkiem nieźle. Mają dxwięk "z pazurem jakby". Tzn. góra i dół są mocno wyeksponowane, średnica schowana,a przy tym dosyć zrównoważony mimo wszystko. A w dodatku tańśze-139 zł. Jeżeli lubisz taki dźwięk to będą dla Ciebie ok. Natomiast ich minusem jest to, że są tandetnie wykonane i niewygodne na dłuższą metę. W dodatku taki dźwięk w porównaniu do płytszego może być męczący. W każdym razie można znaleźć o wiele lepsze słuchawki za tę cenę.
Jeżeli jesteś skłonny jeszcze trochę dołożyć to tymi będziesz zachwycony
http://allegro.pl/shure-srh-240-mega-sluchawki-mega-cena-mega-sklep-i3706998393.html
To są już słuchawki wyższej klasy niż te "po 100 zł z tych wszystkich sklepów z elektroniką" :)
Jeżeli natomiast te 180 to max ile możesz wydać to może zainteresuj się tymi:
http://allegro.pl/superlux-hd330-sluchawki-hi-fi-studio-uniwersalne-i3689569966.html
Na żywo nie testowałem, ale czytałem opinie. Dźwięk bardzo zrównoważony, duża ilość detali, szczególnie wyeksponowane wokale.
Też właśnie mam niedługo urodziny ( w sobotę ) i planuję zamówić w weekend Superluxy, a jeżeli dostanę trochę mamony to może się na Shury skuszę ;D
W tej cenie to poczytajcie sobie o superluxach, ewentualnie oklepane już z każdej strony i na każdym forum tzw. CAL'e. Jak lubicie dużo bassu to możecie celować w sennheisery hd201 202 ale one są bardzo przewartościowane w stosunku do tego co oferują i co można kupić w tych pieniądzach. Ale najlepiej posłuchać paru modeli ze swoim odtwarzaczem w sklepie jeżeli jest taka możliwość.
Długo nie wiedziałem o co chodzi z tymi CALami, ale w końcu mnie oświeciło i domyśliłem się że chodzi o Creative Aurvana Live... Swoją drogą to piszcie pełne nazwy, bo człowiek nie obeznany w temacie może się pogubić :) Co do sennheiserów hd 201 - ostatnio kolega sprzedawał za 60 zł i brzmią fatalnie. Może i za taką cenę był warte, ale wolę dołożyć i się cieszyć potem jakością. Nie wiem skąd zachwyty nad tymi słuchawkami. Dźwięk jest jakoś dziwnie oddalony, płaski jak deska do prasowania :), o szczegółowości można zapomnieć. Zero basu. Jedynym ich plusem jest to że nie najgorzej wyglądają i są dosyć wygodne...
Mam dylemat teraz pomiędzy tymi Shurami a Superluxami. Czy ktoś się może wypowiedzieć kto posiada którekolwiek z nich ?