Witam. Planuje zakup słuchawek i chciałbym się zapytać czy te Cavimanus`y (HS-G700V) będą dobre w stosunku do moich oczekiwań.
- Słuchawki będą służyć głównie do gier...
- ...ale czasami tez do słuchania muzyki
- Chciałbym żeby były na USB bo mam zintegrowaną kartę dźwiękową i jakość dźwięku jest słaba, na dodatek wejście od mikrofonu cały czas szumi i trzeszczy co jest denerwujące dla osoby z która rozmawiam np przez Skype.
- Słuchawki powinny mieć dźwięk przestrzenny żeby np w takim CS:GO dało radę chociaż po części zlokalizować skąd słychać kroki.
- Jako że będę ciągle na tych słuchawkach grać i słuchać muzyki to chciałbym żeby miały tez jakieś wibracje, tak dla lepszego efektu jeśli coś koło mnie wybuchnie :)
- Nie mam wygórowanych oczekiwań względem muzyki bo obecnie posiadam słuchawki nauszne za 15zł i w zupełności do muzyki wystarczają ale w grach jest brak takiej "głębi", wszystko brzmi sztucznie i jest słaby bas.
- Na słuchawki mogę przeznaczyć do 200zł, no może +- 20zł.
Pozdrawiam :)
Po dłuższym namyśle doszedłem do wniosku, że mógłbym sobie odpuścić ten dźwięk przestrzenny i wibracje. Teraz bardziej zalezy mi na jakości dźwięku jednak zintegrowana karta dźwiękowa mocno mnie ogranicza... To może jakieś słuchawki które nadawały by się do gier i do muzyki? Słyszałem coś o Superluxach ale nie znam się na tym. Zależy mi żeby były pod USB i najlepiej z mikrofonem.