Jakie polecicie słuchawki do tej kwoty ?
Kartę dźwiękowa mam integrę.
nie do 300, ale od siebie polece vengeance 2000... bezprzewodowe i ogolnie calkiem spoko.
inne jakie moglbym polecic to tylko z przeczytanych artykulow i researchu jaki robilem miesiac temu.
wiec nei ma sensu... poczytaj arty na portalach o kompach i sprzecie
a i duzy plus, nie wymaga karty dzwiekowej/. ten sam dylemat mialem, stary audigy z
wiec musialbym kupic karte muzyczna za okolo 200-300pln i sluchawki za 200-300pln... wiec taniej bylo te. szczegolnie ze sa bezprzewodowe i teraz moge w trakcie filmu cos porobic z dala od kompa...
Dwie sensowne opcje:
1. CAL! (~200zł) + Xonar DG (~100zł)
2.SL HD681 (~100zł) + Maya U5 (~200zł)
Naepwno CALe nie pokażą wszystkiego co potrafią na DG, ale czy będzie gorzej niż SL z Mayą?
Sam jestem ciekaw co zagra lepiej, bo słuchałem tylko tego drugiego zestawu- SLki z Majką świetnie się zgrywają, a dodatkowo Maye w łatwy sposób można przerobić by dopasować jej charakterystykę idealnie pod ten model nauszników.
A może zakupić słuchawki Shure 240 i do tego jakąś kartę ?
Słuchawki miałem były całkiem dobre tylko mi się popsuły.
[4]
Czy jest jakaś alternatywa dla Maya U5 ?
Z tego co widzę trochę trudno z dostępnością tego u mnie.
SRH240 to fajne nauszniki- niezła alternatywa dla CAL!i, ale za lepsze ich nie uważam.
Z dźwiękówek- Xonar DX czy D1 to już trochę ponad 200zł.
DS jest tańczy, ale Majce raczej ustępuje.
Może jeszcze jakiś Audiotrak się znajdzie.
Zdecydowanie Superlux HD681, ale koniecznie w najnowszej wersji Evo. Są na allegro tanie za 159zł. Taniej w Polsce nie znalazłem. Nie będę się rozpisywał o zaletach i wadach, ale powiem tylko tyle, że wywaliłem AKG i Sennheisery, a zamieniłem na Superluxy. Po prostu tamte grały gorzej. Obecnie nie potrzebuję nic lepszego. Zresztą poczytasz o nich na forach i zobaczysz, że opinie są w 90% takie jak moja. Tylko Superlux HD681 Evo. Szkoda kasy na sprzęt za 400zł i więcej, jeśli te grają tak samo lub lepiej.